Rīta Panorāma

Intervija ar Sandi Ģirģenu

Rīta Panorāma

Intervija ar Katrīnu Dimantu un Jāni Bērziņu

"Kamergalerijā" Maijas Dragūnes un Imanta Krepica izstāde "Leģendāra saruna"

«Leģendāra saruna» – grafikas meistaru Dragūnes un Krepica izstāde «Kamergalerijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Divi grafikas vecmeistari Maija Dragūne un Imants Krepics savus darbus izstādījuši “Kamergalerijā”. Nosaukums kopīgajai izstādei ir “Leģendāra saruna” – par litogrāfijas darbos raksturīgo un atšķirīgo.

 Abu vecmeistaru radošais darbs piecdesmit gadus rit paralēli – jau kopš Mākslas akadēmijas pirmā kursa.

"Leģendāra saruna" skatāma izstāžu ciklā "2x2=5", kura turpinājumā būs skatāmi Aijas Bley un Rasas Jansones mākslas darbi, kā arī notiks radošās darbnīcas.

Grafikas lielmeistaru Maijas Dragūnes un Imanta Krepica daiļradēs litogrāfija spēlē galveno lomu, bet katram raksturīgas atšķirīgas rokraksta iezīmes, paziņojumā medijiem atzīmē izstādes organizatori.

Maija Dragūne (1945) darbojusies stājgrafikā un grāmatu grafikā. Galvenokārt strādājusi melnbaltās litogrāfijas tehnikā un rokrakstā izkopusi sev raksturīgu stilu – sirreālas, misticisma noskaņām apvītas ainavas, kurās dominē dabas tēli, pa reizei kompozīcijās iekļūstot kādai būtnei no dzīvnieku valsts. Izstādē "Kamergalerijā" eksponētas ne vien jaunākās litogrāfijas, bet arī zīmējumi.

Imants Krepics (1940) savu radošo mūžu veltījis litogrāfijai, strādājot gan kā litogrāfijas meistars, gan realizējot šajā tehnikā savus mākslas darbus. Daiļradē izkopis abstraktu valodu, savas kompozīcijas veidojot ar krāsu laukumu un slāņu attiecībām, ģeometrisku elementu ritmiem, triepienu un citām izteiksmes līdzekļu priekšrocībām, ko sniedz krāsainās litogrāfijas tehnika. Izstādē "Leģendāra saruna" skatāmas autora jaunākās daudzkrāsu litogrāfijas, kas apvienotas ar kolāžas tehniku.

"Kamergalerija" ir izstāžu platforma, kur galvenā loma pieder grafikai. Tā atrodas 11. novembra krastmalā 35, Mākslinieku nama 5. stāvā, 81. telpā.

Izstādes "Leģendāra saruna" apskates laiks pagarināts līdz 4. oktobrim.

Organizē biedrība "Grafikas Kamera" sadarbībā ar biedrību "Latvijas Mākslinieku savienība". Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti