Kuldīgā izstādīs Leipcigas mākslinieku darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 6. jūlija līdz 11. augustam Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā būs skatāma izstāde ”Leipcigas pleijliste”. Izstādes mērķis ir sniegt nelielu ieskatu Leipcigā dzīvojošo un strādājošo mākslinieku daiļradē.

Labi apzinoties, ka salīdzinoši nelielajās galerijas telpās nav iespējams sniegt plašu ieskatu, darbu atlase veikta, lai piedāvātu skatītājiem būtu pieejami apskatei dažādu paaudžu un mākslas virzienu pārstāvošu mākslinieku veikumus. Kopumā izstādē būs apskatāmi piecu mākslinieku un vienas mākslinieku grupas darbi, kas uzskatāmi demonstrēs Leipcigas šī brīža mākslas aktualitātes. Izstāde piedalās Franciska Getlere, Gudruna Petersdorfa, Jirka Pfāls, Kristīna Šuldte, Hanness Ūlenhauts un mākslinieku grupa “Famed”.

Atskatoties nesenā pagātnē, brīdi kad sabruka Berlīnes mūris, Leipcigas nākotnē bija neskaidra, to masveidā pameta cilvēki. Tomēr pēdējos gados vērojams pretējs process un Leipciga ir sākusi atdzīvoties. Un pamatoti pretendē uz Vācijas radošās galvaspilsētas titulu.

Vienlaicīgi ar pilsētas attīstību ir notikušas izmaiņas Leipcigas mākslas dzīvē un procesos. Modernajā “Plagwitz” rajonā bijušās kokvilnas dzirnavas “Baumwollspinnerei” ir kļuvušas par Leipcigas mākslas centru - tajā atrodas vairāk nekā 120 mākslinieku studijas un darbnīcas. Šī vieta strauji ir attīstījusies un kļuvusi par vienu no lielākajiem kultūras centriem, kļūstot par vienu no mākslas cienītāju ceļojuma mērķiem. Tostarp ir pieaudzis studiju un galeriju daudzums arī citos pilsētas rajonos.

Izstādes atklāšanā 6. jūlijā pulksten 18.00 būs dzirdama mākslinieku īpaši sastādīta mūzikas izlase, kā arī būs iespēja klātienē satikt Jirku Pfālu un Hannesu Ūlenhautu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti