«Asins lietus» – Halovīna vakarā atklās Kristiana Brektes personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

31. oktobrī, Halovīna vakarā, galerijā “Istaba” tiks atklāta Kristiana Brektes personālizstāde “Asins lietus”, kurā skatītājiem atklāsies jauna, iepriekš izstādēs maz redzēta mākslinieka radošās darbības izpausme – grafikas dobspieduma sērijas darbi aukstās adatas tehnikā, informēja galerijas pārstāvji.

Kristiana Brektes darbību Latvijas laikmetīgās mākslas ainā raksturo dažādība un pietāte pret atšķirīgu materiālu un vizuālās valodas izteiksmes līdzekļu izmantošanu, kā arī viņa interesējošo tēmu loks. Izstādes “Asins lietus” tēma turpina mākslinieka meklējumus par cilvēcības un esamības tumšo pusi, cilvēka daudzšķautnaino dabu un misticismu, kurš ikdienas procesos izrādās biežāk klātesošs, nekā patiesībā varētu šķist.

Smalkās tehnikas darbu pamatā ir trīs apgāda “Liels un mazs” izdevniecībā izdotās Māra Runguļa spoku stāstu grāmatas – “Pastaiga mirušo pilsētā” (2016), “Trīs nāves Mārtiņdienā” (2018) un “Asins lietus” (2020) – kuru mākslinieks bijis Brekte. Radot vizuālo atšifrējumu katram no Māra Runguļa stāstiem, Brekte veidojis īpašu tēlu sistēmu, kas vienlīdz pilntiesīgi uztverama gan sasaistē ar Runguļa rakstīto stāstiem, gan arī neatkarīgi no tiem.

Grafikas oriģināldarbu sērija līdz šim vēl nav tikusi publiski izrādīta. Izstāde galerijā ''Istaba'' būs skatāma līdz 21. novembrim, tās kuratore ir Auguste Petre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti