Kultūras rondo

Turpināsies Katrīnas Gupalo un Edgara Vilcāna koncertsērija "Dzimtā valoda"

Kultūras rondo

Māksliniekam Ansim Cīrulim veltītā uzvedumā saspēlēsies Vilis Daudziņš un Jānis Šipkēvics

MAREUNROL’S iepazīstina ar savas jaunākās izstādes stāstu

Nedzīvot patīkamajā skaistumā. Rīgas Mākslas telpā atklās dueta «Mareunrol's» izstādi

"Mēs cenšamies allaž peldēt tajos okeānos, kuros vēl neesam peldējuši, un atrast domāšanā skaistumu, kas varētu būt kaut kāds jauns paveids," par sevi saka laikmetīgās modes un mākslas duets "Mareunrol's". No 3. novembra Rīgas Mākslas telpā būs aplūkojama dueta izstāde "Fieldwork: Invisible Exercises".

Šī ir līdz šim vērienīgākā autoru vizuālo darbu izstāde, kurā māksla izgaismojas kā sajūtu telpa – vizuālās izteiksmes līdzekļi, pakļauti mākslinieku radītajam konceptam, ir iedarbīgākais instruments patiesības vēstīšanai.

Izstādes kuratore Auguste Petre Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" atklāja, ka sadarbība ar "Mareunrol's" veidojusies caur sarunām un kopīgu izpratni un noskaņu par to, kas šobrīd notiek mākslas pasaulē. "Mēs diezgan intensīvi tikāmies darbnīcā, un, kas man liekas būtiski, ka šī izstāde ir tāda kā "Mareunrol's" dienasgrāmata tam radošajam procesam. Tā darbnīca ir tā vieta, kur tas viss top, un faktiski mēs tikāmies vidē, kura izstādei piemērotā veidā ir pārnesta uz Rīgas Mākslas telpu," skaidroja Petre.

"Mēs pirms tam esam aktīvi darbojušies saistībā ar modi, kur daba ir bijusi nevis resurss, kurā tu darbojies un dzīvo, bet kur tu aizej un savā ziņā attīri nost, sakārto prātu un mēģini saprast, kā tajā urbānajā vidē vispār darboties,"

stāstīja "Mareunrol's" mākslinieks Rolands Pēterkops. Viņš uzsvēra, ka duets nodarbojas ar vizuālo komunikāciju un mode ir viens no spēcīgākajiem vizuālās komunikācijas ietekmētājiem sabiedrībā.

No kreisās: Rolands Pēterkops, Auguste Petre, Mārīte Mastiņa-Pēterkopa
No kreisās: Rolands Pēterkops, Auguste Petre, Mārīte Mastiņa-Pēterkopa

"Mode mums darbojas mākslā, mūzikā, jebkurā žanrā vai izpausmē, ar to, ka tu radi kaut kādu jaunu skaistumu, kurš pēc kāda laika būs diktējošs kādā vilnī. [..] Mēs nedzīvojam patīkamajā skaistumā, kas mums ir saprotams kā forma šodien, mums tā īstenībā ir kā alerģija. Mēs cenšamies allaž peldēt tajos okeānos, kuros vēl neesam peldējuši, un atrast domāšanā skaistumu, kas varētu būt kaut kāds jauns paveids," norādīja Pēterkops.

Izstādes kuratore Auguste Petre uzsvēra domāšanas un komunikācijas nozīmi mākslā, aicinot komunicēt arī par sarežģītām un daļai sabiedrības nesaprotamām tēmām.

"Mēs mēģinām iedarbināt šos domāšanas procesus, ievest, ļaut cilvēkiem atvērties šajā "Mareunrol's" ideju pasaulē. Tas, ko viņi sapratīs, ir atkarīgs no tā, cik viņi paši ļausies, cik būs gatavi šo informāciju uztvert," skaidroja Petre.

Izstādē "Fieldwork: Invisible exercises" apvienoti mākslas darbi dažādās formās, tostarp objekti un videodarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti