Starptautisko Bukera balvu saņem Marieke Lucas Rijneveld no Nīderlandes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Prestižā Starptautiskā Bukera balva literatūrā par labāko angļu valodā tulkoto romānu piešķirta 29 gadus vecajam/ai Nīderlandes rakstniekam/cei Marieke Lucas Rijneveld, kļūstot par visu laiku jaunāko šīs balvas laureātu/i.

Romāns “The Discomfort of Evening” jeb “Vakara diskomforts” vēsta par meiteni no dievbijīgas lauksaimnieku ģimenes, kuras brālis iet bojā negadījumā. Viņas ģimene pēc nelaimes izjūk, un meitene iekļūst aizvien bīstamāku fantāziju pasaulē.

Marieke Lucas Rijneveld, kas sevi identificē gan kā vīrieti, gan sievieti, kļuva ne tikai par jaunāko balvas laureātu/i, bet arī par pirmo Nīderlandes pārstāvi, kam piešķirta prestižā balva.

50 tūkstoš mārciņu jeb apmēram 55,5 tūkstošu eiro naudas balvu Marieke Lucas Rijneveld dalīs ar tulkotāju Mišelu Hačisoni.

Pēc patīkamās ziņas saņemšanas Marieke Lucas Rijneveld pauda patiesu prieku un solīja nākamajā dienā doties uz fermu pie dzīvniekiem, jo arī tie esot svarīgi grāmatas varoņi. Savukārt literatūras kritiķi atgādina, ka Marieke Lucas Rijneveld mācījās par holandiešu valodas skolotāju, pameta studijas un pievērsās rakstniecībai, kā arī strādā fermā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti