«Lielo lasītāju balvu 2015» oriģinālprozā iegūst Māra Zālīte par romānu «Pieci pirksti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunolaines kultūras namā piektdien notika Lauku bibliotēku atbalsta biedrības 2015. gada akcijas "Atbalsts lauku bibliotēkām" noslēguma ceremonija "Lielā lasītāju balva 2015", un nominācijā - oriģinālproza balvu ieguva Māra Zālīte par romānu "Pieci pirksti", kuru apgāds „Mansards” izdeva 2013. gadā.

Konkurss par vislasītākajām grāmatām „Lielā lasītāju balva” norisinās jau 11. reizi un arī šogad tika noteiktas septiņas nominācijas: oriģinālprozā; oriģināldzejā; tulkotajā daiļliteratūrā; bērnu oriģinālliteratūrā; tulkotajā bērnu literatūrā; dokumentālajā un zinātniski populārajā oriģinālliteratūrā; tulkotajā dokumentālajā literatūrā. Konkursā piedalījās 606 bibliotēkas visā Latvijā. Pasākumu atklāja Grāmatu svētku iniciatore un galvenā rīkotāja rakstniece Biruta Eglīte un rakstnieks, publicists Ēriks Hānbergs, kurš atzina, ka: "Šis ir līdzsvara mērīšanas konkurss un šogad lasītāju un kritikas atzinums ir līdzsvarā".

Māras Zālītes romāns "Pieci pirksti" ieguvis rekordlielu punktu skaitu - 5002. "Pieci pirksti" ir autobiogrāfiska bērnības atmiņu grāmata, kurā autore tēlo atgriešanos kopā ar ģimeni mājās no Sibīrijas 20. gadsimta 50. gadu otrajā pusē un dzīvi Latvijā 50.-60. gadu mijā. Grāmata pārliecinoši nostājas līdzās latviešu autobiogrāfiskās literatūras labākajiem piemēriem - Doku Ata, Ernesta Birznieka-Upīša, Viļa Plūdoņa, Annas Brigaderes, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Kalniņa, Vizmas Belševicas un no nesenā laikā publicētajām grāmatām Gundegas Repšes bērnības tēlojumiem - un iezīmē jaunu posmu mūsdienu latviešu rakstnieku prozā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti