Lai popularizētu latviešu literatūru tautiešiem visā pasaulē, tiešsaistē notiks sarunas ar rakstniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA) aicina uz septiņām sarunām, kurās piedalīsies latviešu rakstnieki, kuru romāni izdoti sērijās “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un “Es esmu..”. Viņiem pievienosies arī sarunu biedrs – eksperts, lai kopīgi apspriestu grāmatā aprakstīto laikmetu, cilvēkus un notikumus. Sarunas būs skatāmas tiešraidē PBLA “Facebook” lapā, portālā LSM.lv un “Zoom” platformā, iepriekš piesakoties dalībai, rakstot uz [email protected], informēja PBLA pārstāvji.

Sarunu mērķis ir popularizēt latviešu literatūru tautiešiem visā pasaulē, iepazīstinot tuvāk gan ar latviešu rakstniekiem, gan viņu grāmatām. Pirms katras sarunas autora izvēlēts aktieris nolasīs fragmentu no grāmatas. Septiņu sarunu ciklā piedalīsies Māris Bērziņš, Nora Ikstena, Inga Gaile, Andra Manfelde, Arno Jundze, Andris Akmentiņš un Laima Kota. Sarunas moderēs LTV žurnāliste Eva Johansone.

“Tā kā šobrīd ceļošana ir apgrūtināta, satikt latviešus klātienē, piemēram, Londonā, Melburnā un citviet, ir sarežģīti. Mums radās doma rīkot grāmatu tiešsaistes sarunas pulksteņlaikā, kad var satikties gan tie, kuri dzīvo ASV, gan Austrālijā, gan Eiropā. Sarunas vienmēr norisināsies pulksten 14.00 pēc Rīgas laika. Protams, ceram, ka pievienosies arī šo grāmatu cienītāji Latvijā. Sarunā piedalīsies ne vien rakstnieki, bet arī vēsturnieki, antropologi un režisori, kas papildinās sarunu ar vēstījumu par grāmatā aprakstīto laika posmu,” ieceri izklāstīja PBLA valdes priekšsēde Kristīne Saulīte.

Sarunas notiks klātienē Rīgā un tiks pārraidītas PBLA “Facebook” lapā, portālā LSM.lv un “Zoom” platformā, kur skatītāji varēs tiešsaistē uzdot jautājumus un piedalīties sarunā.

 Sarunu programma

  • 16. septembrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Māris Bērziņš “Svina garša”
  • 30. septembrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Nora Ikstena “Mātes piens”
  • 14. oktobrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Inga Gaile “Rakstītāja
  • 28. oktobrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Andra Manfelde “Virsnieku sievas''
  • 11. novembrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Arno Jundze “Sarkanais dzīvsudrabs”
  • 25. novembrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Andris Akmentiņš “Meklējot Ezeriņu”
  • 9. decembrī, ceturtdien, pulksten 14.00 – Laima Kota “Cilvēks ar zilo putnu”.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti