Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Valsts kontrolieri Roland Irkli

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Latvijas muzeju biedrības valdes locekli Elīnu Vikmani

Arhejs AMi un baktērija BaMi satiekas grāmatā "Pasaule mikrobu acīm"

Izdota populārzinātniska grāmata «Pasaule mikrobu acīm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Klajā nākusi grāmata “Pasaule mikrobu acīm. Kā mikrobu izdzīvošanas pieredze palīdz cilvēkiem”, kuras mērķis ir atklāt zināšanas, kas labāk ļautu orientēties mikrobu pasaulē, izprast dabā notiekošos procesos un pieņemt veselībai un dzīvībai izšķirošus lēmumus, informēja izdevniecības “Mansards” pārstāvji. Grāmatas autors Dr. Raimonds Sīmanis ir ārsts infektologs, medicīnas zinātņu doktors.

Grāmatas galvenie varoņi ir Arhejs AMi un baktērija BaMi, kuri sarunājas ar cilvēku Robertu. Grāmatas pieteikumā skaidrots: “Ne tikai sarunājas, bet arī palīdz viņam pārdzīvot koronavīrusa un veselu trīs baktēriju ierosinātās infekcijas slimības. Tās ir tik smagas, ka Roberts gandrīz nomirst. Tomēr viņam ir lemts izdzīvot, pateicoties ārstu zināšanām un pieredzei, kā arī sievas Annas mikrobiomam.”

Grāmata piedāvā cilvēku pasauli ieraudzīt no mikrobu skatpunkta. Kā atzīmē izdevēji:

“Mēs esam pieraduši pasauli skatīt no sava skatupunkta, bet, ja arheji un baktērijas ir spējušas izdzīvot uz pasaules miljardiem gadu, vai nebūtu vērts viņos ieklausīties?”

Grāmatas autors Dr. Raimonds Sīmanis ir ārsts infektologs, medicīnas zinātņu doktors ar akadēmisko karjeru vairāk nekā 30 gadu garumā, asociētais profesors Rīgas Stradiņa universitātē. Autors ir pasaules apceļotājs, dabā gājējs, putnu vērotājs un fotogrāfs. Pasaules izzināšana un izdzīvošanas pieredze Nepālas zemestrīcē likusi viņam aizdomāties par to, cik trausls ir cilvēks un cik ļoti esam atkarīgi no redzamās un neredzamās pasaules.

Grāmatas ilustrācijas veidojis Arvils Linde. Arvils Linde ieguvis bakalaura un maģistra grādu modes dizainā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā. Pēc vairāku modes kolekciju radīšanas aktīvi darbojas vizuālās mākslas jomā, pievēršoties ilustrācijai un glezniecībai.

Grāmatas vāka dizainu veidojusi dizainere Anne Schütz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti