Dienas ziņas

Preiļos māmiņa pati šuj rotaļlietas

Dienas ziņas

Ūdens līmenis Užavā – pēdējos gados augstākais

M. Runguļa audio disks ar Liepājas stāstiem

Ieskandina Runguļa audiodisku ar Liepājas stāstiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ieskandēšanas svētkus piedzīvojis rakstnieka Māra Runguļa audiodisks ar Liepājas stāstiem. Tā tapšanā iesaistījušies ne tikai mūziķi un aktieri, bet arī uzņēmēji.  

Audiodiska “Uz zušiem” pamatā ir Latvijā pazīstamā rakstnieka un bērnu dzejas autora Māra Runguļa stāsti, kas iekļauti krājumā “Zaļā menca”. Arī pats mākslinieks, būdams liepājnieks, uzsver –  tie sniedz ieskatu vēsturē, jo atspoguļo Liepāju piecdesmitajos un sešdesmitajos gados puikas skatījumā. Turklāt viens no šo stāstu varoņiem, Elmārs, ir viņš pats.

Klajā nācis rakstnieka Māra Runguļa audiodisks "Uz zušiem"
00:00 / 04:14
Lejuplādēt
Māris Rungulis šos notikumus pielīdzina arī mūsdienām – lai arī laiki mainās, taču zēnu vēlme izzināt un meklēt piedzīvojumus paliek tā pati.

 

"Man liekas, ka ieguvums ir tas, ka, ņemot vērā to, ka rakstniekam ir mākslinieciski līdzekļi paspilgtinājumiem – kā viņš apraksta savas izjūtas un notikumu, -  tas faktiski rada zināmu ticamību. Tie nav vienkārši vēstures skaitļi, tās nav vēstures rindas grāmatā, bet rakstnieks rada priekšstatu par to, kā cilvēki ir dzīvojuši," sacīja Rungulis.

Ideja par audiodiska tapšanu nākusi no Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) vadības, kura tādā veidā noslēdz tās 20. un Liepājas ostas 320. jubilejas gadu. Tieši radošais darbs visā procesā uzņēmējiem bijis lielākais izaicinājums, jo, pirmo reizi ierunājot stāstus, nācies pierādīt sevi pavisam citā jomā.

"Redzot šos tekstus, kas ir saistīti ar pilsētu, kurā tu esi dzimis, audzis, ir ļoti patīkami to apzināties," pauda Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Disks ar Liepājas stāstiem “Uz zušiem” tapis nepilna gada laikā, savu roku pieliekot arī vairākiem Liepājas teātra aktieriem – Sandim Pēcim, Kasparam Kārkliņam un Karīnai Tatarinovai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti