Kultūras rondo

Latvijas dizaineru darbi skatāmi Londonas dizaina festivāla digitālajā kolekcijā

Kultūras rondo

Komponists Alvils Altmanis aicina uz jubilejas koncertu

Dzejas dienu balvu ieguvuši Jānis Hvoinskis un Raimonds Ķirķis

«Dzejas dienu» balvu ieguvis Raimonds Ķirķis un Jānis Hvoinskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar “Dzejas dienu” balvas pasniegšanu noslēgušās gadskārtējās dzejas dienas, kas Rīgā notika no 4. līdz 13. septembrim un pulcēja gan pašmāju dzejniekus un atdzejotājus, gan arī autorus no kaimiņvalstīm.

Šogad “Dzejas dienu” balvai bija nominēti četri oriģināldzejas krājumi un divi atdzejas krājumi.

Balvu saņēma divi autori – Raimonds Ķirķis par dzejoļu krājumu “Kartes”, kas ir viņa pirmais dzejoļu krājums, un Jānis Hvoinskis par "Mūzu no pilsētas N", Latvijas Televīziju informēja “Dzejas dienu” organizatori.

Žūrijai nespējot izšķirties par vienu laureātu, ar Dzejas dienu balvu apbalvoti divi – Jānis Hvoinskis par krājumu "Mūza no pilsētas N" un Raimonds Ķirķis par krājumu "Kartes".

Raimonds Ķirķis ir dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis, studē kultūras teoriju Latvijas Kultūras akadēmijā. Atdzejojis Vistana Hjū Odena, T. S. Eliota, Sohrāba Sepehrī, Forūgas Farohzādas un citu dzejnieku darbus, tekstu līdzautors Kristas Burānes dokumentālajai dzejas izrādei ‘‘Netikumīgie’’ teātrī "Dirty Deal Teatro", kurā pats arī spēlējis lomu. Pērn saņēmis Normunda Naumaņa Gada balvas 2018 Jaunā kritiķa veicināšanas godalgu.

Jānis Hvoinskis latviešu literatūrā debitēja 2009. gadā ar dzejoļu krājumu “lietus pār kanālu e”. Publicējies arī kultūras periodikā, no krievu valodas atdzejojis Maksima Ameļina dzeju, piedalījies Josifa Brodska dzejas izlases atdzejošanā "Neputna" putna samta sērijā un tulkojis Vladimira Nabokova romānu "Kamera obskura". Dzejas dienu balvu autors saņēma par krājumu "Mūza no pilsētas N”, ar viņu uz sarunu satikāmies janvāra sākumā.

Šogad “Dzejas dienu” laikā bija iespējams apmeklēt vairāk nekā 30 dažādus pasākumus – dzejas lasījumus un performances, dzejai veltītas diskusijas un pat stendapus.

Dzejas dienas organizē Latvijas Rakstnieku savienība, bet atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti