Kultūras ziņas

Šipsī izdod vinila plati

Kultūras ziņas

Knuts Skujenieks saņem apbalvojumu no Polijas

"Grega dienasgrāmatas" autors Rīgā

Bērnu elks Džefs Kinnijs viesojas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 8.decembrī, pasaules tūres laikā Rīgā ieradies pasaules slaveno bērnu grāmatu "Grega dienasgrāmata" autors Džefs Kinnijs. 8.decembra vakarā "Zvaigznes" grāmatnīcā Vecrīgā autors sniedz autogrāfus un aprunājas ar jaunajiem grāmatu lasītājiem. Rīgas lidostā rakstnieku sagaidīja mazie Grega piedzīvojumu fani, kopā ar viņiem rakstnieku sagaidīt devas arī Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas".

Kā vēstīts, pagājušā mēneša sākumā daudzās pasaules valstīs un arī  Latvijā pie mazajiem lasītājiem nomāca Grega dienasgrāmatas sērijas pēdējā, desmitā grāmata - "Vecā skola". Grāmatas autors Džefs Kinnijs ir devis pasaules tūrē, iepriecinot un tiekoties ar lasītājiem Ņujorkā, Tokijā, Pekinā, Sidnejā, Madridē, Riodežaneiro Londonā, Amsterdamā un Rīgā, pavisam kopā 15 valstu galvaspilsētās.

Miljoni pārdotu grāmatu visā pasaulē, sākot no 2007.gada - tādi rādītāji nav gandrīz nevienam rakstniekam, kur nu vēl bērnu rakstniekam, pat Poters ir pārspēts. Latvijas Televīzijas raidījuma "Lielā lasīšana" aptaujā "Grega dienasgrāmata" iekļuva arī Latvijā populārāko grāmatu divdesmit vieniniekā.

"Man patīk izdzīvot katru dienu, es nedomāju, ka grāmatās specefekti un maģija ir nepieciešami, lai pastāstītu labu stāstu. Mūsu ikdienas notikumi ir tie, kas viedo mūsu dzīvi. Mans ikdienas dzīves smieklīgos notikumus es mīlu aprakstīt savās grāmatās," saka Džefs Kinnijs.

"Mūsu dzīvē ekrāni ir visur, kur vien paskatāmies. Manuprāt, tas ir pārāk daudz, es jūtu, ka esam pāršāvuši pār strīpu. Mans ieteikums un tas, kā es ar to cīnos, ir, ka  bērni manās mājās telefonu drīkst lietot tikai virtuvē un tikai stāvot kājās, jo, ja jūs atsēžaties dīvānā ar kādu ekrānu rokas, tā jūs vienkārši pazūdat," pauž rakstnieks.

"Grega dienasgrāmata" ieguvusi neskaitāmas balvas un tulkota 45 valodās, izdota vairāk nekā 160 miljonos eksemplāru. Žurnāls "Time" Džefu Kinniju minējis kā vienu no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem. Filmas, kuru pamatā ir stāsts par Gregu, nopelnījušas vairāk nekā 250 miljonus dolāru.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti