Rīta Panorāma

Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Dzejnieka Ojāra Vācieša 90. jubilejā koncertzuvedums "Sevis atrašana"

Nacionālā bibliotēka aicina uz Ojāra Vācieša 90. jubilejas svinībām

Atzīmējot Ojāra Vācieša (1933–1983) dzimšanas dienu, 13. novembrī pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē (11. stāvā) notiks latviešu dzejnieka 90. jubilejai veltīts literāri muzikāls pasākums "Līdz pašām malām dzīve pilna mūzikas". Ieeja bez maksas.

Pasākumā varēs dzirdēt Ojāra Vācieša un jauno dzejnieku – Ojāram Vācietim veltīto literāro konkursu laureātu – dzejas lasījumus, kā arī tiks atskaņota Ojāra Vācieša dzejas iedvesmota latviešu komponistu kamermūzika Latvijas Nacionālās operas un baleta solistes Evijas Martinsones un pianistes Agneses Egliņas izpildījumā. Izskanēs dziesmas no Pētera Plakida cikla "Trīs Ojāra Vācieša dzejoļi" un Romualda Kalsona cikla "Mīlestība", kā arī komponista Artura Maskata dziesmas ar Ojāra Vācieša dzeju.

Pasākumu vadīs aktieris Jānis Kronis, atmiņās par dzejnieku dalīsies komponists Arturs Maskats un dzejnieks Jānis Rokpelnis.

Turpat korē būs apskatāma tēlnieces Artas Dumpes veidota skulptūra "Nolemtība" (1985), kuras tapšanā autore iedvesmojusies no Ojāra Vācieša dzejas krājuma ar tādu pašu nosaukumu.

Pasākumu rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju un Ojāra Vācieša biedrību, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti