Izvēlies skaistāko un interesantāko grāmatu! Baltvilka balvas lasītāju balsojums

24. jūlijā, kā katru gadu, tiks svinēta ievērojamā dabas dzejnieka un bērnu kultūras atbalstītāja Jāņa Baltvilka dzimšanas diena. Jau 19. reizi Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome pasniegs viņa vārdā nosaukto valsts nozīmes balvu bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā. Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv lasītāju balsojumā iespējams izvēlēties skaistāko un interesantāko grāmatu no balvai nominētajiem darbiem.

Balsojums par lasītāju balvu norit līdz 22. jūlija pusnaktij. Balsot iespējams reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo tīklu kontu.

Balvas žūrija, kurā šogad strādāja literatūrzinātnieces Ilze Stikāne un Sandra Okuņeva, mākslas pētniece Līna Birzaka-Priekule, mākslinieks Roberts Koļcovs, kā arī sabiedrības pārstāvji Māris Pavlovs no Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēkas un Gusts Ābele, jauniešu studijas "Kāpnes" vadītājs, ir izlasījusi un izvērtējusi 46 grāmatas, pievēršot uzmanību teksta kvalitātei, un vēl 19 izdevumi lasīti un aplūkoti, meklējot pretendentu grāmatu mākslas balvai. Ir vairāk nekā 10 debitantu rakstniecībā un ilustratora veikumā. Kopumā sīvā konkurencē sacentās 10 izdevniecību grāmatas.

Par Jāņa Baltvilka balvas starptautisko laureātu 2023. gadā ir kļuvusi lietuviešu rakstniece Igne Zarambaite par garstāstu "Melndzelmji" (Jāņa Rozes apgāds, 2022) un tā tulkotāja Dace Meiere.

Uz Jāņa Baltvilka balvu bērnu un jauniešu literatūrā pretendē:

  • Aija Lisovska par literāro pasaku "Dullā diena Dundurzālē" ("Zvaigzne ABC", 2022);
  • Inese Zandere par bilžu grāmatām "Vai grāmatai ir knābis?" (Nodibinājums "Gaismas pils atbalstam", 2022)  un "Kamoliņš un kastīte" ("Liels un mazs", 2022);
  • Žebers par dzejoļu krājumu jauniešiem "Ejas un asakas" ("Liels un mazs", 2022);
  • Daina Tabūna par izzinošo literāro pasaku "Lasis Stasis un Atlasijas okeāns" ("Liels un mazs", 2022).

Uz Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā pretendē:

  • Andris Breže par ilustrācijām Žebera dzejoļiem "Ejas un asakas" (Liels un mazs, 2022);
  • Rūta Briede par ilustrācijām Ineses Zanderes grāmatai "Vai grāmatai ir knābis?" (Nodibinājums "Gaismas pils atbalstam", 2022) un Marta Pujāta dzejoļu grāmatai "Zenīts" ("Liels un mazs", 2022);
  • Ernests Kļaviņš par ilustrācijām Juliana Tuvima dzejoļu grāmatai "Pans Trallalnieks" ("Liels un mazs", 2022) un Ineses Zanderes grāmatai "Kamoliņš un kastīte" ("Liels un mazs", 2022);
  • Ieva Jurjāne par ilustrācijām Luīzes Pastores garstāstam "Raiņa ielas cirks" ("Neputns", 2022).

Pretendenti AS "Latvijas Valsts meži" balvai "Jaunaudze" par debiju bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā:

  • Toms Deimonds Barvidis par fantāzijas romānu "Zaļā Dzīle" ("Dienas Grāmata", 2022);
  • Laura Melne par literāro devumu kopā ar Viviannu Mariu Stanislavsku tapušajam komiksam "Sunāns breiveibā" (Latgalīšu kulturys kusteiba "Volūda", 2023).
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti