Kultūras ziņas

Noslēgusies "Emīlija. Latvijas preses karaliene" filmēšana

Kultūras ziņas

Dejotāji izvēlas iecienītākās novadu dejas

"Kokam pa pēdām" – izzinoša spēle pilsētvidē

Vēstures muzejs ved ceļojumā «Kokam pa pēdām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Koka vēsturei Rīgā veltītu orientēšanās spēli “Kokam pa pēdām” sarūpējis Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Iepriekš piesakoties, ikvienam interesentam ir iespēja doties aizraujošā un izzinošā pastaigā pa Rīgu, meklējot un atrodot pēc iespējas vairāk dažādu objektu, par kuriem ir sagatavoti āķīgi jautājumi.

LNVM etnogrāfijas nodaļas galvenais krājuma glabātājs Jānis Šabanovs skaidro: “Spēlē saņemsiet karti ar vairākiem punktiem, kopumā ir 29 punkti pilsētvidē, šie punkti reprezentē koku, koka un cilvēku attiecības, dabisko koku, zaļās saliņas pilsētvidē, koka kā materiāla lietojumu arhitektūrā dažādos laikmetos, kā arī koku ekonomikā, koku tirdzniecībā, koku sakrālajā telpā.”

Iepriekš rakstiski piesakoties, katra spēles komanda pie muzeja ieejas Brīvības bulvārī 32 saņems karti un varēs doties sev vēlamā maršrutā. Skaidrs, ka atvēlēto divu stundu laikā visus maršrutus izstaigāt nebūs iespējams. Iegūto punktu skaits būs atkarīgs no jautājumu sarežģītības un attāluma no spēles sākumpunkta.

Šabanovs stāsta, ka

“spēlē ir punkti gan par redzamo, gan par neredzamo koku Rīgā, tas ir gan par koku arheoloģijā, gan koku arhitektūrā, gan arī par koku kā materiālu tirdzniecībā, eksportā un bagātībā, kā naudas ieguves līdzekli”.

Orientēšanās spēle ievada rudenī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā gaidāmo izstādi “Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē”, kas apskatīs cilvēka un koka attiecības dažādos laikos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti