Kultūras ziņas

Arī mūziku apgūst attālināti

Kultūras ziņas

Latvijas animācijai – 50

Priekšlikumus kultūras nozares atbalstam vēl neskata

Priekšlikumus pašnodarbināto un autoratlīdzību saņēmēju atbalstam cer skatīt 26. martā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaut arī pagājušajā nedēļā tika solīts, ka 24. martā Ministru kabineta sēdē tiks uzklausīti Kultūras ministrijas izstrādātie priekšlikumi kultūras nozares un pašnodarbināto kultūras ļaužu atbalstam, tas tomēr nenotika. Kā 23. martā pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes izteicās premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”), šo jautājumu nolemts risināt kompleksi. Un, kā cer Kultūras ministrijā, komplekso risinājumu valdība varētu skatīt jau ceturtdien, 26. martā.

Premjerministrs 23. martā uzsvēra: “Tas, ko mēs lēmām, ir, ka mēs neskatīsim Kultūras ministrijas pašnodarbināto jautājumu vien, bet mēs skatīsim to plašākā kontekstā.

Tātad mēs turpināsim darbu pie tā, kā mēs varētu vispareizāk sniegt atbalstu pašnodarbinātajiem ne tikai kultūras jomā, bet visās jomās, kur ir pašnodarbinātie.”

Savukārt Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš atzīmēja, ka Kultūras ministrija kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju turpina pildīt valdības rīkojumā uzdoto – rast risinājumu autoratlīdzību saņēmējiem, pašnodarbinātajām personām un nevalstiskajām organizācijām, kuras ir skāruši krīzes radītie ierobežojumi.

“Mēs tātad šo piedāvājumu, ko esam sagatavojuši, rīt no rīta (25. martā – red.) apspriedīsim ekonomikas atbalsta darba grupā, kas darbojas pie valdības,

un tad ļoti ceram, ka jau ceturtdien Ministru kabinets varētu izskatīt mūsu sagatavotos Ministru kabineta noteikumus,” norādīja Uldis Zariņš.

KONTEKSTS:

Latvijā koronavīrusa izplatības ierobežošanai 12. martā Ministru kabinets valstī izsludināja ārkārtējo situāciju. 14. martā lemts aizliegt visus publiskos pasākumus, līdz 14. aprīlim atceļot tai skaitā arī visus kultūras pasākumus. Viens no nozīmīgākajiem nozares jautājumiem šobrīd ir – kas notiks ar nozarē strādājošajiem cilvēkiem.

Eiropas Parlamenta deputāte, bijusī Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) norādījusi, ka radošās personas un radošais un kultūras sektors ir viena no krīzes vissmagāk skartajām jomām. Daudzas radošās personas šobrīd ir sociāli mazaizsargāta sabiedrības grupa. Daudzi radošie cilvēki nav pastāvīgās darba attiecībās, viņi strādā no projekta uz projektu, un tādējādi viņiem nav atbilstošu sociālo garantiju un iespēju saņemt bezdarbnieka pabalstu situācijā, kad izstāde, koncerts vai cits kultūras pasākums tiek atcelts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti