Rīta Panorāma

Nozagta telefona SIM karte jābloķē pēc iespējas ātrāk

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Intervija ar Arni Radiņu

Nacionālā vēstures muzeja direktors: Radusies stabilitātes sajūta – atliek tikai strādāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gandrīz gadu pēc ugunsgrēka Rīgas pilī ir radusies stabilitātes sajūta un atliek tikai strādāt, lai novērstu ugunsnelaimes sekas, trešdien LTV raidījumā „Rīta Panorāma” pauda Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš.

Viņš stāstīja, ka šobrīd notiek ekspozīciju pakošanas darbi, lai muzeja vienības izvāktu no cietušā muzeja. Darbs neesot viegls.

Kopumā ugunsgrēka zaudējumi mērāmi 100 000 latos, savukārt bojātas ir ap 10 000 vienību – kopumā vienību ir ap dažiem miljoniem.

Lielākā traģēdija ir fakts, ka daudzu priekšmetu restaurācijai ir nepieciešami pat divi gadi. Kaitēja ne tikai mitrums, bet arī sēnīte, ko izraisīja mitruma radītais siltums. Radiņš pieļauj, ka visas problēmas un ugunsgrēku radītais posts vēl pat nav apzināts.

Viņš norādīja, ka pils pilnīgi gatava pēc renovācijas varētu būt vien 2018.gadā, kad Latvijā svinēs valsts simtgadi. Nākamgad sāksies ekspozīcijas veidošana Latvijas simtgadei – šo izstādi varētu atklāt līdz ar jauno zāli.

Ugunsgrēks Rīgas pilī notika pērn, īsi pirms Jāņiem. Toreiz, pēc Valsts policijas ekspertīzes atzinuma, strādnieka neuzmanība izraisīja ugunsgrēku. Ugunsdzēsējiem tā dzēšanai bija nepieciešamas 16 stundas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti