Panorāma

VUGD sumina glābēju dinastijas

Panorāma

Izvēlies nākotni - Dundaga

Klāt kārtējā Muzeju nakts

Muzeju naktī piedalās vairāk nekā 120 Latvijas muzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

18.maijs ir Starptautiskā muzeju diena. Šogad jau devīto reizi Latvijā notiks Muzeju nakts, līdzdalību tajā pieteikuši vairāk nekā 120 muzeji, informēja rīkotāji. Muzeju nakts notiek daudzviet Eiropā, un tās oficiālais norises laiks ir no pulksten septiņiem vakarā līdz vieniem naktī, taču daudzviet muzeji būs atvērti ilgāk. Akcijas laikā muzejus var apmeklēt bez maksas.

Visvairāk akcijai pieteikušies muzeji Rīgā, daudz muzeju Vidzemē, kā arī Kurzemē. Muzeju naktī piedalās arī dažādas valsts pārvaldes iestādes, bibliotēkas, teātri, Saeimas nams, daudzi dievnami, arī privātie muzeji.

Šogad Muzeju nakts vadmotīvs ir "Zaļā krāsa – mežs". "Daudziem tēma ir saistīta ar Latvijas zaļo zeltu, mežu, ar Latvijas dabu, ar Latvijas ainavas dominanti, būs medību tēma apspēlēta, būs runa par koku kā izejmateriālu kokrūpniecībai, mēbelēm, dizainam. Citviet zaļā krāsa rosinājusi muzejus domāt par zaļu dzīvošanu - par ekoloģiju, taupīgu, saprātīgu dzīvošanu," stāsta Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns.

Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Rita Meinerte Latvijas Radio šorīt atzina, ka interese apmeklēt Muzeju nakts pasākumus tikai pieaug, kas apliecina šis akcijas nozīmīgumu.

Informācija par Muzeju nakti Rīgā apkopota bukletā, kā arī pieejama uzziņu dienesta 1188 mājaslapā, kur var atrast informāciju par notikumiem visā Latvijā, kā arī www.muzeju-nakts.lv .

Muzeju nakts pasākumu laikā pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" šovakar nodrošinās papildu sabiedriskā transporta reisus un atsevišķos maršrutos sabiedriskā transporta satiksme no Rīgas centra tiks organizēta līdz aptuveni diviem naktī.

Latvijā ir 27 valsts muzeji, 79 pašvaldību muzeji, kā arī vairāk nekā 110 autonomo un privāto muzeju, no kuriem 14 ir akreditēti jeb ieguvuši valsts atzīta muzeja statusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti