Kultūras ziņas

Prokurores un rakstnieces Dženas Andersones stāsti "Sainis"

Kultūras ziņas

Kāpēc uz Lauras Grozas izrādi regulāri brauc policija?

Lietuvas kultūras galvaspilsēta - Tauraģe

Lietuvas kultūras galvaspilsētas gods šogad tiek Tauraģei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 4 mēnešiem.

Visu pagājušo gadu uzmanības centrā bija Lietuvas pilsēta Kauņa, kas godam nesa Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu un izcēlās ar spožiem notikumiem. Šogad Lietuvā valsts kultūras galvaspilsētas godu izpelnījusies Tauraģe.

Māksliniece Areta Didžoniene, spriežot par nozīmīgo Tauraģei piešķirto titulu, teic: "Lai cik dīvaini tas nebūtu, mani tas iedvesmo. Lai gan pilsēta ir neliela, tā ir iemīļota, zaļa un omulīga."

Māksliniece radījusi skulptūru, pēc kuras motīviem veidots pirmais grafiti, godinot kultūras galvaspilsētu. Skulptūra, ko iedvesmoja baltu kultūras, aicina no jauna pārdomāt mūsu saknes, teic Didžoniene: "Vēsturiskās zīmes un simboli mudina domāt un meklēt, pārdomāt mūsu senču mantojumu."

Tauraģes kultūras pasākumi ir daudzveidīgi un dinamiski, pilī jau daudzus gadus notiek literārie slemi jeb sacensības. Tajos piedalās autori no visas Lietuvas. Organizatori norāda, ka šie pasākumi ļauj dalībniekiem ar dažādu pieredzi kļūt par līdzvērtīgiem radītājiem.

Rakstniece Renata Karvelis teic: "Ir lieliski, ka vietējie kāpj uz vienas skatuves ar profesionāļiem. Arī šogad, kad slems notika pils gadatirgos. Vietējie slemu dalībnieki jau ir uzaudzējuši muskuļus.

Kultūrai Tauraģē ir jābūt daudzveidīgai, tam piekrīt arī fotogrāfs Jozs Petkevičs. Galerija, kas izstāda fotomākslinieku darbus, tiecas iepazīstināt vietējos ar fotogrāfijas daudzveidību. "Mēs esam priecīgi un ļoti ceram piesaistīt vairāk uzmanības, lai parādītu, kā mēs fotografējam, kā radām un kā protam baudīt fotografēšanu," saka Petkevičs. Mākslinieks ir pārliecināts, ka kultūras galvaspilsētas gads palīdzēs Tauraģei un tās kultūrai izplest spārnus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti