Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sagaidīts 2 000 000. apmeklētājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) ieradies 2 000 000. apmeklētājs kopš Gaismas pils atklāšanas 2014. gada 29. augustā, informēja LNB pārstāvji.

Šis apmeklētājs ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolniece Keira Savicka, kas kopā ar kursa biedriem, izmantojot LNB digitālo gidu, iepazinās ar bibliotēku un piedalījās Latvijas Kultūras kanona spēlē.

Ikdienā LNB apmeklē gan lasītāji un bibliotēkas pakalpojumu izmantotāji, gan dažādu pasākumu apmeklētāji un tūristi. LNB ir vairāk nekā 170 000 reģistrētu lasītāju. 2022. gada otrajā pusgadā darba dienās LNB apmeklē vidēji ap 700 cilvēku dienā, lasītavās vienlaicīgi ir iespēja strādāt 1000 lasītājiem.

Statistisko datu pārskatu par LNB piedāvājumu, klātienes un virtuālo apmeklējumu bibliotēka publicēs 2023. gada februārī, kad būs apkopoti 2022. gada dati.

LNB dibināta 1919. gada 29. augustā. Tās pamatuzdevums ir veidot un saglabāt nacionālās un pasaules literatūras krājumu, nodrošināt tā ilglaicīgu un brīvu pieejamību ikvienam Latvijas iedzīvotājam un veicināt tā radošu izmantošanu. Vairāk nekā 4 miljonu vienību lielā LNB krājuma kodols ir Latvijas un ārzemju izdevumi par Latviju un latviešiem, Latvijā izdotie, kā arī latviešu autoru darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti