Gaismas pils lentes griešanas videostāsti: Lasītāji vairākās paaudzēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā 17.jūnijā tika aizsākta Gaismas pils lentes griešana, kuras kulminācija notiks LNB inaugurācijas dienā 29.augustā.

Visa Ilgas Galviņas ģimene vairākās paaudzēs ir lieli grāmatu lasītāji.

Ilga Galviņa 1949.gadā tika izsūtīta uz Sibīriju jeb, viņas pašas vārdiem, uz "Laimīgo zemi". Ilgas kundze atceras: "Līdz Urāliem raudājām, pēc tam dziedājām." Viņa uzsver, ka pēc atgriešanās neviens laiku Sibīrijā nepieminēja ar skumjām vai nolemtību, bet vienmēr par to smējās un jokoja.

Pēc atgriešanās Latvijā Ilga Galviņa 23 gadus nostrādājusi grāmatnīcā Rūjienā. Šobrīd viņa ir vecmāmiņa astoņiem mazbērniem un vienam mazmazbērnam.

Gaismas pils lentes griešanai lielo lasītāju nominēja viena no mazmeitām - Marta Zandersone.

Gaismas pils atklāšanas lentes griešana turpina 2014.gada janvārī notikušās grāmatu draugu ķēdes izjusto piederības sajūtu, drauga plecu un vienotību, no rokas rokā nododot grāmatas. Arī atklāšanas lentes griešanas dalībnieku vidū nav nejaušību - katru no cilvēkiem ir nominējis kāds cits, tā parādot cieņu, mīlestību, draudzību.

Kā jau vēstījām, plānots, ka līdz LNB inaugurācijai Gaismas pils atklāšanas lenti fiziski pārgriezīs ap 1000 cilvēku visā Latvijā. Lente tiek griezta gan digitālā vidē, gan fiziski.

Gaismas pils inaugurācija notiks 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti