Gaismas pils lentes griešanas videostāsti: Kas ir Paula Timrota labākais draugs?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā 17.jūnijā tika aizsākta Gaismas pils lentes griešana, kuras kulminācija notiks LNB inaugurācijas dienā 29.augustā.

Televīzijas žurnālists Pauls Timrots Gaismas pils lentes griešanai nominēja podnieku Evaldu Vasilevski no Kaunatas pagasta Rēzeknes novadā - draugu, kurš Latvijā dzīvo vistālāk.

Evalds Vasilevskis ir Latvijas Kultūras fonda kopas "Pūdnieku skūla" dibinātājs un vadītājs, savā darbā izmanto senās keramikas apdedzināšanas metodes un paņēmienus. Ja dodas uz Rāznu no Dagdas puses, viņa ceplim garām nevar pabraukt.

Evalds Vasilevskis teic: "Es neesmu zaļš, esmu naturāls. Mēs Latgales mālam pievienojam tādu pievienoto vērtību, kas pielīdzināma modernākās elektronikas ražošanai."

Keramiķis Gaismas pils lentas griešanas stafeti nodeva priesterim un "Kalna svētību kopienas" dibinātājam Andrejam Mediņam. Priestera izveidotā kopiena ir rehabilitācijas vieta atkarībā nonākušiem cilvēkiem, kuras dalībnieki veseļojas, lūdzoties un strādājot fizisku darbu vēsturiskajā Bruknas muižā.

Gaismas pils atklāšanas lentes griešana turpina 2014.gada janvārī notikušās grāmatu draugu ķēdes izjusto piederības sajūtu, drauga plecu un vienotību, no rokas rokā nododot grāmatas. Arī atklāšanas lentes griešanas dalībnieku vidū nav nejaušību - katru no cilvēkiem ir nominējis kāds cits, tā parādot cieņu, mīlestību, draudzību.

Kā jau vēstījām, plānots, ka līdz LNB inaugurācijai Gaismas pils atklāšanas lenti fiziski pārgriezīs ap 1000 cilvēku visā Latvijā. Lente tiek griezta gan digitālā vidē, gan fiziski.

Gaismas pils inaugurācija notiks 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti