Dikļos atklāj dabas objektu «Skaņu birzs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dikļos pie Neikenkalna dabas koncertzāles sestdien, 20.jūnijā, atklās mākslinieka Ivara Mailīša dabas objektu "Skaņu birzs", pavēstīja Kocēnu novada domes pārstāve Eva Eglīte.

Projekta kopējās izmaksas ir 19 996 eiro, un tas ir 100% Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums, informēja Eglīte.

"Sidraba birzs" skaņu ainavas komplektā ietilpst ksilofons, metalofons, pūšamie instrumenti, zvaniņi. Nacionālie skaņu un ritma instrumenti veidos skaņu birzi, kurā izglītojošā veidā iespējams iepazīt skaņu ābeci radošā noskaņā, balstoties uz dabas zinātnes atklājumiem. Neikenkalnā uzstādītie skaņu instrumenti būs pieejami ikvienam gan darbībai un izziņai, gan muzicēšanai.

Projekta mērķis bija izveidot vienotu vides, mākslas un rekreācijas kompleksu pirmo dziesmu svētku norises vietā Kocēnu novada Dikļu pagasta Dikļos, Neikenkalnā un tā apkārtnē. Izbūvētas 40 centimetru augstas terases, uzstādītas pārvietojamas koka virsmas - soli - skatītāju vietām terasēs un izvietoti četri koka atpūtas soli un atkritumu tvertņu komplekti pasākumu dalībnieku, vietējo iedzīvotāju un tūristu ērtībām. Kordziedātāju un skatītāju terašu izbūvi par līgumcenu 10 316,13 eiro veica kompānija "Ekers".

Neikenkalna dabas koncertzāles izveides projektu Kocēnu novada dome īstenoja 2014.gadā.

"Skaņu birzi" atklās pirms Vidzemes Dziesmu dienas dižkoncerta plkst.20.30.

Vidzemes Dziesmu dienas dižkoncertā uzstāsies 650 jaukto un sieviešu koru dziedātāji, 120 pūtēju orķestru dalībnieki, kā arī tradicionālās mūzikas grupas un koklētāju ansambļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti