Beidzas reģistrācija konferencei par autoru un varas attiecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien pēdējo dienu var reģistrēties starptautiskajai konferencei par autoru un varas attiecībām, kas 1.un 2.maijā notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB). Tā veltīta autoru un valsts varas attiecībām, kā arī jautājumam par literatūras lomu un ietekmi nāciju identitātes un kolektīvo atmiņu veidošanā.

Konference „Starp patiesību un varu: rakstnieku dažādās lomas Eiropas vēsturē” iekļaujas Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gada programmā un ir arī viens no Eiropas Savienības prezidentūras kultūras programmas centrālajiem notikumiem. Konferencē varēs dzirdēt un sarunāties ar dažādu jomu pētniekiem no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un citām valstīm, tostarp vēsturnieku Leriju Vulfu no ASV, rakstnieci Sofi Oksanenu no Somijas un citiem, stāsta Nacionālās bibliotēkas vadošais pētnieks Gustavs Strenga:

 „Pirmajā dienā mēs skatīsimies uz pagātni. Konferenci ar savu referātu ievadīs Vita Matīsa, kura ir viena no šīs konferences idejas autoriem, klātesoši būs arī Raiņa pētnieki no Krievijas. Mēs, protams, nerunāsim tikai par Raini un Aspaziju. Uzstāsies arī ASV vēsturnieks Lerijs Vulfs, kurš ir pazīstams ar uzskatu, ka jēdziens „Austrumeiropa” ir izdomāts 18.gadsimtā. Uzstāsies arī vairāki latviešu literatūras un vēstures pētnieki, kuri runās par rakstnieku attiecībām ar varu padomju laikā. Konferences pirmā daļa būs vairāk apcerīga un akadēmiska, bet otrajā dienā runāsim par šodienu – ne tikai par rakstniekiem, kuru vairs nav starp mums, bet arī ar un par rakstniekiem, kuri ir mūsu vidū. (..) Mēs runāsim par to, kas šodien ir patiesība un kādas ir literatūras un varas attiecības šodienas Eiropā.”

Eiropas Savienības prezidentūras pasākumu diktēto drošības noteikumu dēļ konferences apmeklējumam ir jāreģistrējas līdz šodienas pulksten četriem pēcpusdienā. Konference notiks angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviski.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti