Dienas ziņas

Edgars Rinkēvičs tiekas ar Polijas prezidentu

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Nedēļas nogalē Rīga svinēs 822. dzimšanas dienu

Kur un kā svinēt Rīgas dzimšanas dienu? Nedēļas nogalē – koncerti, izrādes un vērienīgs dronu šovs

Jau šonedēļ Rīga svinēs savu dzimšanas dienu. Aktivitātes notiks daudzviet pilsētā — plānoti gan koncerti, gan izrādes, gan diskusijas, gan laikmetīgās mākslas priekšnesumi.

Bīskaps Alberts 1201. gada 18. augustā Lucavsalā ir licis pirmo pamatakmeni Rīgai. Piektdien, 18. augustā, tieši Lucavsalā tiks ieskandināti Rīgas dzimšanas dienas svētki ar vērienīgu dronu šovu un vairākiem koncertiem. Ieeja jau no pulksten 18.00.

"Pulksten deviņos vakarā tad arī sāksies programma, piedalīsies mūziķi, būs grupas "Dziļi violets", "Pirmais kurss", duets "Bujāns","stāsta Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite. Dronu šova temats būs Rīgas attīstība no pirmsākumiem līdz mūsdienām atbildot — vai un kad Rīga būs gatava.

Rīgas dzimšanas dienu atklās Rātslaukumā pulksten 14.00. "Svētku uzsvars un vispār visas Rīgas vasaras kultūrprogrammas uzsvars ir vairāk mainījies uz piedalīšanos un darīšanu, un būšanu kopā, nevis uz vienkārši tīru baudīšanu," atzīmē Rīgas dzimšanas dienas pasākumu organizators Mārtiņš Mielavs.

Rātslaukums svētkos taps par Drosmes laukumu, kur ritēs drosmes sarunas, drosmes profesiju parādē piedalīsies skursteņslauķi, mediķi, glābēji, policisti. Drosmes laukuma programmas noslēgumā varēs izvingrināt balsi. "Mums arī būs sadziedāšanās, šeit, Rātslaukumā, latviešu un ukraiņu valodās, kurās izdalīsim dziesmu grāmatas," stāsta svētku rīkotājs.

Doma laukumā būs vairāki koncerti gan ar latviešu mūziķu, gan ārzemju viesu piedalīšanos. Programmu atklās 2022. gada Eirovīzijas uzvarētāji grupa "Kalush Orchestra" no Ukrainas. Smilšu ielā būs klausāms džezs un klasiskā mūzika latviešu un ārzemju mākslinieku sniegumā. Doma dārzā būs aktivitātes bērniem — radošās darbnīcas, teātra izrādes un koncerti. Līvu laukums taps par prieka un joku laukumu, kur apmeklētāji varēs piedalīties joku sporta spēlēs, sliktāko anekdošu konkursā un citās aktivitātēs, ko noslēgs grupas "Mazais princis" koncerts.

"Es ieteiktu baudīt visu Vecrīgas teritoriju, iet cauri un skatīties — kur sirds aizved. Es ieteiktu apmeklēt katru punktu, vismaz vienu notikumu tur redzēt," aicina Mārtiņš Mielavs.

Taču Rīgas dzimšanas diena nenotiks Vecrīgā vien. "Mums ārkārtīgi būtiski ir iet ārā no Rīgas centra, Rīgas apkaimju virzienā," piebilst Līna Birzaka-Priekule, Rīgas vasaras programmas producente. Tāpēc svētku pasākumi būs arī Torņakalna Arkādijas parkā, Iļģuciema Nordeķu parkā, kā arī Grīziņkalna un Avotu ielas apkaimēs. Svētku laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Lucavsalā un Zaķusalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti