Aicina noķert vasaru Lāčplēša dārza svētkos Karostā

19. augustā Karostā svinēs Lāčplēša dārza svētkus. Visas dienas garumā, sākot no pulksten 14.00, Lāčplēša dārzā notiks dažādu mākslinieku koncerti, kā arī radošas un aktīvas nodarbes, bet vakara noslēgumā pulksten 21.00 apmeklētāji tiek aicināti baudīt koncertu "Atmodas dārzā", informēja svētku rīkotāji.

Lāčplēša dārza svētki Karostā notiks jau ceturto reizi. Šī gada svētku vadmotīvs ir "Atspulgi". Organizatori sola, ka prieka spoguļojumu svētkos radīs kā liels, tā mazs, gan tie, kam tradīcija un sentiments svarīgs, gan tie, kam eksperiments un uzdrīkstēšanās.

Uz lielās skatuves pulksten 14.00 svētkus atklās šogad izveidotais Liepājas pilsētas 2. mūzikas skolas pūtēju orķestris, par saknēm atgādinās postfolk grupa "Piemares kurši", bet pirmo daļu noslēgs pop un kantrī mūzikas izpildītājs Edvards Strazdiņš. Uz mazās jeb jauniešu skatuves no pulksten 14.00 varēs dzirdēt dažādus jaunos mūzikas izpildītājus. Programmu pulksten 17.00 noslēgs eksperimentālās mūzikas jauniešu ansamblis "NSR" no Rīgas – viņu izpildījum ā skanēs avangarda mūzikas grupas "NSRD" 1985. gada albuma "Medicīna un māksla" mūzikas rekonstrukcija.

Līdzās mazajai skatuvei notiks stop-motion īsfilmu darbnīca, kur varēs mācīties veidot plastilīna īsfilmu aplikācijā savā telefonā. Liepājas pilsētas 2. mūzikas skola ļaus aplūkot un izmēģināt mūzikas instrumentus, kuru spēli var apgūt Karostas mūzikas skolā, tāpat notiks grafiti mākslinieka Elementton jeb Alekseja Odnorukova darbnīca – uz speciāli uzstādītas pagaidu sienas varēs izmēģināt roku grafiti mākslā, kā arī redzēt, kā top viņa paša darbs.

Lāčplēša dārza svētki Karostā
Lāčplēša dārza svētki Karostā

Mazos apmeklētājus pulksten 16.30 gaidīs Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska", kas bērniem piedāvās muzikālo vides izglītības izrādi "Draudzēsimies!" un iespēju doties rotaļās ar lielajām lellēm. Lielākiem bērniem tiks piedāvātas "Activepark" atrakcijas, drifta kartingi un velotriku trenažieri, savukārt Jaunsardzes instruktori būs parūpējušies par tūrisma trasīti.

Mierīgāku radošo nodarbju tīkotāji varēs piedalīties Piejūras pilsētu literārās akadēmijas un Liepājas literātu darbnīcā, kur spēlēt iztēles un domu spēles par Alisi Aizspogulijā, Labirintiem un Saplīsušajiem spoguļiem aicinās Gundega Rezevska, Inga Vlasova, Gunita Legzdiņa, Valentīns.

LMMDV Bērnu mākslas skola aicinās piedalīties gleznošanās plenērā, kas norisināsies līdzās skolas audzēkņu darbu izstādei, kā arī būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās ar dabas un mūsdienu materiālu miksēšanu, par ko parūpēsies māksliniece Agnese Akerfelde, Ģimeņu atbalsta centrs "Miera Osta" un Karostas baptistu draudze.

Visas dienas garumā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kā arī darbosies parka bufete "Trīs sivēni".

Svētku kulmināciju uz lielās skatuves pulksten 18.00 atklās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra estrādes ansamblis.

Ansambļa repertuārā ir gan Latvijā pazīstamu mākslinieku kompozīcijas, gan pašu radīti oriģināldarbi. Pulksten 19.00 tiks sveikti titula "Karostas spēka cilvēks" ieguvēji, bet pulksten 19.20 uz skatuves kāps muzikālā apvienība "Vintāža". Viņu izpildījumā kopā ar solistiem Normundu Rutuli, Rūta Dūdumu-Ķirsi un Gati Supi skanēs dziesmu restaurācijas no latviešu estrādes mūzikas zelta fondiem, kuras radījuši tādi komponisti kā Raimonds Pauls, Gunārs Rozenbergs, Alnis Zaķis, Lolita Vambute un citi.

Savukārt pēc programmas noslēguma Lāčplēša dārzā apmeklētāji aicināti doties pāris soļu tālāk uz kultūrvietu "Atmodas dārzs", kur pulksten 21.00 par vakara atmosfēru rūpēsies grupa "Soul Syncopation", izpildot hitus džeza mūzikas ritmos. Teritorijā visas dienas garumā darbosies brīvdabas kafejnīca un bārs "Kūp BBQ". 

Dalība visās Lāčplēša dārza svētku norisēs ir bez maksas. Svētkus palīdz veidot atbalstītāji un sadarbības partneri Liepājas valstspilsētas pašvaldības administrācija un Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts kultūrkapitāla fonds un Kurzemes plānošanas reģions Latviešu vēsturisko zemju programmas ietvaros. Bērnu un jauniešu programma tapusi sadarbībā ar "British Council" pārstāvniecību Latvijā. Tāpat atbalstu sniedz SIA "Māras Lācis", Nacionālie bruņotie spēki, LR Zemessardze, Jaunsardzes centrs, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, SIA "RT Metāls", SIA "AG Simple"un AAS "Balta".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti