Ar animācijas filmas «The Crossing» brīvdabas seansu sāksies kultūras un mākslas festivāls «Dažādība»

Kultūras un mākslas festivālu "Dažādība" trešdien, 7. jūnijā, pulksten 19.00 mākslas centrā "Noass" atklās franču režisores Floransas Mieles godalgotās animācijas filmas pieaugušajiem "The Crossing" ("La Traversée") brīvdabas kino seanss, informēja festivāla rīkotāji – biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem".

Filma būs skatāma franču valodā ar subtitriem latviešu valodā. "Pilnmetrāžas animācijas filma ir vizuāli iespaidīgs veltījums visiem, kuri kādreiz pametuši savu valsti, lai meklētu drošāku nākotni citur," uzsvēra festivāla organizatori. "Tās galvenie varoņi ir 13 gadus vecā Kiona un viņas brālis Adriels, kas devušies bēgļu gaitās. Lai gan filmas pamatā ir patiess stāsts par režisores ģimeni, kura 1940. gadā bijusi spiesta bēgt no Odesas, tā brīžiem atgādina pasaku – laika periods ir neskaidrs, valstis, caur kurām bērni dodas, šķiet izdomātas, un reālistiska drāma mijas ar mītiskiem elementiem. Floransas Mieles izvēlētā, neierastā un unikālā animācijas tehnika – gleznojot ar eļļas krāsu uz stikla, rada poētisku efektu, ka filma runā par un ar visiem."

Pirms filmas kino publicists un kurators Žulijens Nuhums Kulibali uzstāsies ar lekciju par bēgļu pieredzes atspoguļojumu Eiropas kinematogrāfā pēdējos gados. Savukārt biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītāja Ieva Raubiško sniegs ieskatu līdzšinējā patvēruma meklētāju tiesību aizstāvībā Latvijā.

Kultūras un mākslas festivāls "Dažādība" norisinās no 7. jūnija līdz 21. jūlijam un piedāvā plašu migrācijai, kultūru daudzveidībai un aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem veltītu bezmaksas pasākumu programmu. Plašāka informācija – festivāla mājaslapā.

Festivāla norisi atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds", Rīgas dome un Francijas Institūts Latvijā. Kultūras festivāls ir daļa no biedrības projekta "Cilvēktiesības visiem".

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā. "Gribu palīdzēt bēgļiem" ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti