Kultūras rondo

Iespaidi un komentāri pēc diskusijām Dziesmusvētku izvērtēšanas konferencē

Kultūras rondo

"Rīgas Laiks" ar filozofa dvēseli divās paaudzēs ir vairāk nekā žurnāls

Kultūras rondo komandai pievienojas Gustavs Terzens

Ilggadējo «Kultūras rondo» vadītāju Zigfrīdu Muktupāvelu ēterā nomainīs žurnālists Gustavs Terzens

Latvijas Radio raidījuma "Kultūras rondo" komandai pievienojas Gustavs Terzens. Jau no pirmdienas, 6. novembra, viņš vadīs raidījumus.

Zigfrīda Muktupāvela skanīgā balss Latvijas Radio klausītājus ir priecējusi vairāk nekā 15 gadu garumā. Šodien Zigfrīds piedzīvoja savu pēdējo raidījuma "Kultūras rondo" ēteru, un mēs no sirds pateicamies viņam par izciliem raidījumiem daudzu gadu garumā!

Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Aile
Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Aile

Zigfrīdam Muktupāvelam šīs dienas raidījums ir neparasts un viņš neslēpj, ka ir uztraucies ne mazāk kā tad, kad bija pirmais raidījums, ko pats atceras spilgti.

Savukārt Gustavs Terzens atklāj, ka par izteikto darba piedāvājumu ir domājis kādu brīdi. "Kad likteņa grieži man piedāvā nonākt šeit, man ir milzīga cieņa. Tas izaicinājums, man, godīgi sakot, ir tā, ka man celīši trīc," neslēpj Gustavs Terzens. "Mana mamma, redaktore "Latvijas Avīzē" ar milzīgu stāžu, kā man patīk teikt par saviem vecākiem – žurnālisti ar lielo Ž –, viņa teica: viss, puika, pietiks tev īsās biksiņās skraidīt pa dzīvi, šis  ir nopietni."

"Šis ir akūts un pozitīvs stress, kurš ir labs manai imūnsistēmai, un es piedzīvoju to, ko sauc par gaidu drudzi. Nevaru sagaidīt, kad tas beidzot notiks, jo ilgāk velkas, jo vairāk manī krājas stress," turpina Gustavs Terzens.

Inese Matjušonoka un Gustavs Terzens
Inese Matjušonoka un Gustavs Terzens

Gustavam Terzenam ir bagātīga radio darba pieredze arī iepriekš. Pirmā bija 90. gados, kad viņa tēvs strādājis "Radio Skonto".

"Man bija piedāvājums kā darbinieka bērnam kopā ar Olgu Rajecku vadīt brīvdienās bērnu raidījumu. Es atnāku, domāju, ka nu tik būs, bet pretī sēž Grēviņš [Toms]. Mēs līdz šai dienai atceramies, ka mēs nevis vadījām raidījumu, bet kāvāmies par to, kurš cels klausuli, kad zvana klausītāji. Tad Olga bija spiesta mūs mierināt," atminas Gustavs Terzens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti