Venēcijas kinofestivāla atklāšanas filmu varēs noskatīties «Baltijas pērlē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

28. augustā kino pasaule svin 76. starptautiska Venēcijas kinofestivāla atklāšanu, kuru vakarā ieskandinās godalgotā japāņu režisora Hirokadzu Koreedas jaunākā filma “Patiesība” (La vérité, 2019). Šī filma jau pavisam drīz būs skatāma arī festivālā “Baltijas pērle”, informē "Baltijas pērles" rīkotāji.

Filmas oficiālā pirmizrāde notiks vien 2020. gadā, taču festivāls “Baltijas pērle” to piedāvās noskatīties jau 24. septembrī.

“Patiesība” ir ģimenes sāga ar izcilu aktieru sastāvu: Katrīna Denēva, Žiljeta Binoša, Ītans Houks, Ludivina Sanjē. Tās autors Hirokadzu Koreeda ir viens no šī brīža spilgtākiem pasaules režisoriem. 2013. gadā viņš bija saņēmis Kannu kinofestivāla Žūrijas balvu par filmu “Kāds tēvs, tāds dēls”, savukārt 2018. gadā – “Zelta palmas zaru” par sociālo drāmu “Zaglēni”.

Katrīna Denēva, Žiljeta Binoša, Ītans Houks filmā "Patiesība"
Katrīna Denēva, Žiljeta Binoša, Ītans Houks filmā "Patiesība"

“Patiesības” sižets ir vecs kā pasaule. Karjeras beigās franču kinozvaigzne nolemj publicēt savus memuārus, atklājot plašai sabiedrībai neērto patiesību par savu skandalozo privāto dzīvi. Kas tajos ir patiess, kas ir izdomāts? Kas ir tikai spēle ar iztēli un kas ir reālitāte? Tos, kuri apņemas izzināt patiesību, sagaida daudz apslēptu slazdu. Kur atrodas tā robeža, kad patiesība pārvēršas iznīcinošā ierocī? Šī jaudīgā un valdzinošā filma ilustrē dziļi personīgas eksistenciālās bailes – сilvēka bailes no vienaldzības. Zūd kontrole pār visu: pārmetumi un skandāli, piepešas senu pāridarījumu nianses, meli un apsūdzības. Izrādās, ka patiesībai ir divas sejas. 

Filmas sākotnējs nosaukums – “Visa patiesība par Katrīnu”, iespējams, deva pārāk tiešus mājienus uz titullomas atveidotājas, “dienas skaistules” Denēvas privāto dzīvi un viņas sarežģītajām ģimenes attiecībām. Vai filmā šīs paralēles būs skaidri saskatāmas, izlems skatītāji.  

Filma "Baltijas pērles" ietvaros tiks demonstrēta kinoteātrī “Splendid Palace” 24. septembrī un biļetes vēl ir nopērkamas festivāla kasē kinoteātra foajē. Festivāls “Baltijas pērle” notiek no 19. līdz 25. septembrim. Ar pilnu filmu programmu un seansiem var iepazīties vietnē balticpearl.lv.

Savukārt Venēcijas kinofestivāls šogad norisinās no 28. augusta līdz 7. septembrim. Venēcijas kinofestivāla Zelta lauvu par mūža ieguldījumu šogad saņems režisors Pedro Almodovars. Jau vēstīts, ka Venēcijas kinofestivāla konkursa programmā iekļauta 21 filma.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti