Sāks demonstrēt brīnumbērna Dolāna filmu «Māmiņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No piektdienas, 13.februāra, kinoteātrī  "Splendid Palace" Rīgā, kinoprojekta “Spektrs” ietvaros, sāks demonstrēt kanādiešu kino brīnumbērna Ksavjēra Dolāna jaunāko kinolenti “Māmiņa.” Tas ir emocionāli piesātināts stāsts par mātes un dēla attiecībām.

Ksavjērs Dolāns ir divdesmit piecus gadus vecs režisors no Kanādas. Kopš savas režisora debijas deviņpadsmit gadu vecumā viņš tiek uzskatīts par kinematogrāfa brīnumbērnu. Dolāns ir uzņēmis jau piecas filmas, vienu par otru panākumiem bagātāku. “Māmiņa” ir jaunā režisora līdz šim lielākais triumfs, vēl bez astoņām citām balvām tā saņēmusi žūrijas balvu pagājušā gada Kannu kinofestivālā.

„Būdams intelektuāļu bērns un arī pats intelektuāls cilvēks, Dolāns savās filmās savelk daudz un dažādas idejas un pārdzīvojumus, bet, būdams tajā pašā laikā jauns cilvēks, viņš to gan vizuāli gan formas veidā parāda ļoti viegli - ar mūsdienīgu skaņu celiņu, ar modernu montāžu, pasniegta ļoti dinamiski, kas ļoti pozitīvi atšķir viņa filmas no tā saucamā ārthausa vai festivālu kino, kurš ļoti bieži ir smagnējs un diemžēl arī senīls,” stāsta kinoprojekta ‘’Spektrs’’ līdzdibinātājs Sergejs Timoņins.

Filmas "Māmiņa" formāts ir raksturojams kā interneta platformas “Instagram” formāts – tā lietotāji dalās ar sevis uzņemtiem attēliem kvadrāta formā.

„Tā ir apzināta izvēle, tā ir arī noteikti spēlēšanās ar kontrakultūru un to pašu instagramu. Kā pats režisors to paskaidro, viņš ir vēlējies uztaisīt  rāmi, kurā varētu izspēlēt šo varoņu emocionālo drāmu, lai viņa burtiski neiziet ārpus rāmjiem,” turpina Timoņins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti