Sācies Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

7.septembrī sākas vērienīgākais kino festivāls Latvijā – Rīgas Starptautiskais kino festivāls. Vairāk nekā 120 filmas un virkne pasākumu par un ap kino. Kā vēstīts, daļa pasākumu būs skatāmi arī tiešraidē lsm.lv.

Kaut arī Rīgas Starptautiskais kinofestivāls tiks atklāts rītvakar, jau šodien tā ietvaros notiek filmu ideju prezentācijas un pirmais kino seanss – Žanetes Skarules filma “Lidojošo mūku templis” . Pavisam festivālā plānots izrādīt 122 filmas 90 seansos.

"Visas filmas ne velti ir iedalītas deviņās programmās tieši ar mērķi palīdzēt cilvēkam noorientēties un saprast, par ko šajā programmā pārsvarā mēs runājam," norāda festivāla “Riga IFF” direktore Liene Treimane.

Jau ierasts, ka festivāla ietvaros notiks īsfilmu parāde “Short Riga” un no Krievijas emigrējušais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest". Būs retrospektīvas un izpētes programmas, Baltijas un Ziemeļvalstu filmu seansi, kā arī atsevišķa festivāla rīkotāju veidota programmā.

"Es ierosinātu apskatīt jauno programmu, kas šogad ir pirmo gadu, ar nosaukumu "Beast". Tā ir Austrumeiropas kino programma. Tajā ir filmas, kuras mēs ārkārtīgi gribējām parādīt cilvēkiem, bet kuras īsti nevienā no pārējām programmām neatrada savu vietu," aicina Treimane.

Tradicionāla festivālā ir programma bērnu, kas gaidāma šīs nedēļas nogalē. Un tajā iekļauta arī Edmunda Jansona filmas "Bize un Neguļa" pirmizrāde.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Festivāla filmas būs skatāmas kinoteātros "Splendid Palace", "Bize" un "KSuns". Tāpat plānotas kritiķu konferences un filmu veidotāju radošās tikšanās. Savukārt ikvakara saviesīgie pasākumi notiks Kaņepes Kultūras centrā.

Festivāla atklāšanas pasākumu 8.septembra vakarā tiešraidē varēs vērot portālā lsm.lv, bet tā noslēgums gaidāms 17.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti