«Riga IFF» sešās LSM tiešraidēs: ceremonijas, diskusijas un tikšanās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 7. līdz 17. septembrim „Splendid Palace” (arī – „Kino Bize” un „K Suns”) ar vairāk nekā 120 filmām 9 programmās norisināsies Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF). Lsm.lv un replay.lv sešās tiešraidēs piedāvās interesentiem nozīmīgākos festivāla notikumus – atklāšanas un noslēguma ceremoniju, diskusijas un tikšanās.

Festivāla atklāšanas ceremonijas tiešraidi 8.septembrī no plkst. 19.15, intervijās un sarunās ar festivāla rīkotājiem un dalībniekiem iepazīstinot ar „Riga IFF” norisēm, vadīs Latvijas Televīzijas žurnāliste Eva Johansone.

Festivālu atklās projekts „Sound We See: Riga”, kura dalībnieki – 24 rīdzinieki – mākslinieki, fotogrāfi, mūziķi, rakstnieki. Šis projekts, kā arī pati atklāšanas ceremonija būs skatāma tiešraidē lsm.lv un Replay.lv.

9.septembrī no plkst. 17 tiešraidē piedāvāsim sekot līdz “Artdocfest/Riga” apaļā galda diskusijai par tēmu "Propaganda. Instrumenti un uzdevumi”, kas tiek rīkota ar Adenauera fonda atbalstu un kuru moderēs radio “Brīvība” komentētāja, dzejniece Jeļena Fanailova.

Arī 11.septembrī lsm.lv piedāvās tiešraidē festivāla ietvaros notiekošu diskusiju – šoreiz, plkst. 13, tiešraidē pieslēgsimies žurnāla „Isskusto kino” apaļā galda diskusijai “Krievijas kino un kino par Krieviju. Ar ko tie atšķiras?”. Diskusiju vadīs žurnāla „Isskusto kino” galvenā redaktora vietniece Zara Abdullajeva. Diskusiju atbalsta telekanāls “Nastojaščeje vremja”.

Kā zināms, “Riga IFF” retrospektīvas un izpētes programma “In Kino Veritas” šogad pievērsīsies ekstravagantās “B-filmas” tēmai. “B-filma” joprojām kalpo kā savu ideju un spēju izmēģinājumu teritorija režisoriem, savukārt tās klasika būtiski iespaido mūsdienu kino.

12.septembrī plkst. 18.30 notiks apaļā galda diskusija, kuras mērķis būs vairāk izzināt šīs kategorijas robežas, mītus un apskatīt spilgtākos "B" kategorijas paraugus. Arī šo notikumu aicinām tiešraidē skatīties lsm.lv un Replay.lv.

13.septembrī plkst. 16 festivālā „Riga IFF” notiks kritiķu tikšanās, kurai sekos saruna ar kinokritiķi Nīlu Jangu. Arī šim notikumam tiešraidē pieslēgsies lsm.lv.

Visbeidzot lsm.lv piedāvās tiešraidē sekot līdzi „Riga IFF” noslēguma ceremonijai, kas norisināsies 16.septembrī no plkst. 20. Festivāla noslēguma pasākumā uzzināsim, kuras filmas ir izpelnījušās festivāla žūriju atzinību.

Sekot tiešraidēm varēs arī lsm.lv "Facebook" kanālā. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti