Rokfilmu festivālā - filmas par Kurtu Kobeinu, «The Doors», «The Ramones», Dženisu Džoplinu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 14. līdz 16.augustam Cēsīs norisināsies pirmais Rokfilmu festivāls. Tas veltīts filmām par un ap rokmūziku un rokmūziķiem, pašu mūziķu veidotam kino, koncertfilmām, mūzikas video un citiem roka dzīvesstilu raksturojošiem darbiem. Paralēli norisēm kino zālēs festivāla rīkotāji trīs dienu garumā aicina iesaistīties diskusijās, tikšanās, dažādos konkursos un apmeklēt rokkoncertus.

Festivāls tiks atklāts ar Latvijas filmu sērijas "Savējie sapratīs!" pirmās daļas pirmizrādi "Sešdesmitie. Sākums" un turpināsies ar pasaulslavena kino seansiem par tādām leģendām kā Kurtu Kobeinu, "The Doors", "The Ramones", Dženisu Džoplinu, somu supergrupu "Lordi" un citiem.

Metālmūzikas cienītājiem būs veltīts īpašs video kolekcijas seanss, kā arī leģendārās latviešu metālgrupas "Huskvarn" 25 gadu jubilejas un atvadu koncerta filmas prezentācija.

Katru seansu iesāks kāds kino un mūzikas pazinējs vai mūziķis. Festivālā gaidītas arī ģimenes ar bērniem, jo padomāts par kino seansiem un aktivitātēm arī pašai jaunākajai paaudzei.

Mākslas telpā "Mala" notiks kinolektorijs, kurā uzstāsies sabiedrībā zināmi ļaudis - Uldis Rudaks, Jānis Joņevs, Mārtiņš Šmits, Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" direktors Kārlis Dagilis un citi, kuri stāstīs par slavenu mūziķu dzīvi un izrādīs par viņiem sev mīļas filmas. Cēsu centrālajā bibliotēkā rokmūzikas filmās tiks atspoguļota žanra politiskā ietekme.

Kā vēstīts, pasākumi notiks Cēsu pilsētas robežās vairākās vietās - Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kafejnīcās "Mākslas telpa Mala" un "Bazaar", parkos un ielās, bet naktsmieru varēs baudīt īpaši tam paredzētās vietās telšu pilsētiņā vai skolas sporta zālē.

Pirmā Rokfilmu festivāla programma pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti