Pirmo reizi Latvijā notiks Rokfilmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 14. līdz 16. augustam Cēsīs norisināsies pirmais Rokfilmu festivals Latvijā. Atklājot festivālu ar Igora Lingas jaunāko filmu "Savējie sapratīs!" par Latvijas rokmūzikas vēsturi, apmeklētāji trīs dienu garumā tiks aicināti vērot kino, kas līdz šim uz ekrāniem Latvijā nonācis retāk, bet pasaulē izskanējis ļoti plaši: jaunākās un klasiskās filmas par un ar rokmūziku un rokmūziķiem un rokmūziķu veidots kino, īpašas fokusa programmas, kas veltītas lielākajām zvaigznēm un "dīvainām" subkultūrām dažādos platuma grādos.

Līdzās notikumiem uz ekrāna noritēs plaša pasākumu programma: diskusijas par rokmūzikas nozīmi un vēsturi, pašmāju zvaigžņu atmiņu vēstījumi un vēl nepubliskotu video seansi no dažnedažādiem pasākumiem. Vecākiem un bērniem sagatavota īpaša filmu un pasākumu programma.

Metālmūzikas cienītājiem notiks privātas video kolekcijas seanss, kā arī Latvijas senākās metālmūzikas grupas "Huskvarn" 25 gadu jubilejas un atvadu koncerta DVD prezentācija. Ik vakaru apmeklētāji būs aicināti uz koncertiem dažādās Cēsu kultūras un izklaides vietās: pasākumi notiks Cēsu pilsētas robežās vairākās vietās - Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kafejnīcās, parkos un ielās.

Amanda Boka, Rokfilmu festivāla līdzdibinātāja, saka: "Daudziem roks asociējas ar jaunības trakumu un dumpinieciskumu, bet rokam un tā kultūrai ir arī cita šķautne - mūsu nācijai roks bijis fonā laikā, kad cīnījām un izcīnījām savas valsts neatkarību. Daudznozīmīgie teksti, aizraujošie ģirtārsolo un puslegālie pasākumi pulcēja masas, vēlāk tieši roka žanrā skanēja "Lāčplēsis" un neoficiālās dziesmoto akciju himnas. Savā ziņā šim "jaunības trakumam" varam pateikties par demokrātiju šodien."

"Festivāls ir trīs dienu svinības par godu kino, rokmūzikas un mākslas savienībai. Arī Cēsīs savulaik spilgti iezīmējusies vesela rokeru kustība, kas mūsdienās ar jaunu sparu it kā reinkarnējas šodienas kultūras telpu sienās. Mēs vēlamies turpmākajām paaudzēm nodot šo piesātināto kultūrvēstures vēstījumu, kā arī pulcēt tos, kas cauri gadiem sevi dziļi sirdī apzinās kā roka nāciju. Mēs uzskatām, ka daudzpusīgais kino ir vispiemērotākais medijs šī vēstījuma nodošanai," norāda Amanda Boka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti