Rīgā notiks dokumentālā kino meistarklase jauniešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 14. līdz 16. decembrim Rīgā projekta "Young Media House” ietvaros notiks dokumentālā kino meistarklase, ko vadīs igauņu režisore Kersti Uibo no Baltijas Filmu un mediju skolas. 

Praktiskajā dokumentālā kino darbnīcā "Trīs kadri – trīs gleznas” jauniešiem mācīs dokumentālā kino domāšanu un pamattehniku visīsākajā iespējamā laikā. Izmantojot filmēšanas tehniku un skaņas aparatūru, dalībnieki strādās komandās pa divi un filmēs mazas dokumentālas skices Rīgas ielās, informēja meistarklases rīkotāju pārstāvji. 

Kersti Uibo ir pabeigusi Nacionālo filmu skolu Anglijā. Strādādama pie BBC dokumentālajām filmām kā kino un skaņas operatore, Kersti nolēma kļūt par neatkarīgu mākslinieci un eksperimentēja ar savu meditatīvo filmu veidošanas stilu. Kersti pirmās studentu dokumentālās filmas “Diva in the Bath” (1992) un “Evald’s Acre” (1994) tika izrādītas Modernās mākslas muzejā Ņujorkā. Filmas “Narrow is the Gate” (2002) un “Still Life With Wife”( 2006) plūkušas laurus dažādos nozīmīgos starptautiskos kinofestivālos. Kersti pasniegusi dokumentālā kino meistarklases Vācijā, Lielbritānijā, Slovēnijā un pašreiz ir lektore Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā. 

Meistarklase domāta jauniešiem ar priekšzināšanām, un dalība tajā ir bez maksas. Dalībnieku skaits – ierobežots, pasākuma valoda – angļu. Meistarklasei pieteikties iespējams tiešsaistē

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti