Režisore Žanete Skarule iegūst Lundas Starptautiskā arhitektūras kino festivāla balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lundas Starptautiskā arhitektūras kino festivāla “ArchFilmLund” balvu par labāko dokumentālo filmu ieguvusi Žanetes Skarules 2017. gada filma “Lidojošo mūku templis”, festivāls ziņo sociālajos tīklos.

Dokumentālās filmas centrā ir "neparasts projekts, kas savedis kopā divus sapņotājus, kuri, neskatoties uz savu atšķirīgo pagātni, kultūrām un motivācijām, cenšas kopīgiem spēkiem to realizēt. Arhitekts no Latvijas Austris Mailītis un Ķīnas kalnrūpnieks Kanki Žu būvē brīvdabas skatuvi, kas paredzēta lidošanas priekšnesumiem vēsturiskajā Sunšaņa kalna pakājē. Vai Šauliņas lidojošo mūku templis attaisnos kalnrūpnieka iecerēto ambiciozo nosaukumu?" teikts filmas sinopsē.

Paziņojot balvas ieguvēju, filma raksturota kā “skaists dažādu un atšķirīgu pasauļu, kas kopā īsteno vienotu redzējumu, satikšanās attēlojums.”

Studijas "VFS Films" veidotās filmas scenārija autore un režisore ir Žanete Skarule, operatori - Valdis Celmiņš un Jānis Kurkovskis, skaņu režisors - Artis Dukaļskis, producents - Uldis Cekuls.

"ArchFilmLund” balvu ik gadu piešķir filmai ar labāko arhitektūras ainavu. No 17. līdz 20. oktobrim jau desmito reizi Lundā, Zviedrijā notika Lundas Starptautiskais arhitektūras kino festivāls. Festivāls ir atvērts visiem, kurus interesē kino, arhitektūra, māksla un sociālas tēmas.

Lundas Starptautiskais arhitektūras kino festivāls ir platforma, kas ļauj apzināt veidus, kuros vēsturiski un mūsdienās arhitektūra un kino mijiedarbojas. Tajā tiek rādīts plašs spēlfilmu un dokumentālo filmu klāsts, rīkoti semināri, izstādes, darbnīcas un lekcijas.

Latvijā Žanetes Skarules filma "Lidojošo mūku templis" tika nominēta nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" kā labākā debijas filma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti