Rēzeknē filmas «Cilvēka bērns» jubilejas vakarā pulcēsies tās veidotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrajos Ziemassvētkos - 26.decembrī - Latgales vēstniecībā "Gors" aicina uz filmas "Cilvēka bērns" veidošanas 25 gadu jubilejas vakaru.

Režisora Jāņa Streiča filma pēc Jāņa Klīdzēja romāna motīviem pirmizrādi piedzīvoja 1991.gada decembrī.

“Pirms 25 gadiem Otrajos Ziemassvētkos notika filmas pirmizrāde. Bija vairāki seansi, visi bija pārpildīti. Uz 600 vietām pēdējā seansa vakarā bija ap 800 skatītāju," atminas viens no pasākuma rīkotājiem Pēteris Keišs.

"Jubilejas pasākums notiek Rēzeknē, jo filmas uzņemšanas laikā visa tehniskā bāze bija Rēzeknē, un pilsētas apkārtne savukārt ir redzama kinofilmā. Tāpat daudzi vietējie iedzīvotāji piedalījās masu skatos," stāsta Keišs.

"Šovakar centīsimies nedaudz restaurēt notikumus. Būs daudzi cilvēki, kas atbalstīja filmas tapšanu, uzaicināti daudzi teātra aktieri, kā arī citas personas, kurām bija cieša saite ar filmas tapšanu. Ar dziesmām piedalīsies Andris Eriņš ar ģimeni, Jāņa Streiča mazdēls Silvestrs, brāļi Puncuļi, Aleksandrs Zeimuļs-Priževoits. Mūzika arī būs, bet pamatā būs saruna un, protams, filmas kopīga noskatīšanās noslēgumā," klāsta Keišs.

Jubilejas satikšanās reizē piedalīsies filmas režisors Jānis Streičs, filmas varoņi Andrejs Rudzinskis (Boņuks), Jānis Paukštello (tēvs), Agnese Mamaja (Paulīne) un daudzi citi viesi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti