Rīta Panorāma

Intervija ar Čārliju Vaskesu, Aināru Majoru, Miķeli Dzenušku un Tomu Kagaini (Grupa ATOM)

Rīta Panorāma

Bērnu veselība un drošība Latvijā

Dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jaunā filma "Turpinājums"

Producents: Selecka filmu «Turpinājums» raksturo vieglums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisora Ivara Selecka dokumentālo "Turpinājums" raksturo vieglums. "Tajā nekas nav samudrīts. Tā ir filma par normāliem cilvēkiem, par kuriem parasti filmas netaisa," stāsta filmas producents Gints Grūbe.

Filma stāsta par bērniem un viņu pieaugšanu. Seleckis skaidro, ka savā darbā fiksē tautas vizuālo vēsturi. "Tā ir apziņa, kura mums kinohronikā ir audzināta - mēs esam atbildīgi par to, lai tas, kas notiek, paliek citiem, lai paliek kaut kas vēsturei," saka režisors.

Dokumentālā filma savu pirmizrādi piedzīvos ceturtdien, 22.martā kinoteātrī "Splendid Palace". Filmu paredzēts izrādīt vairāk nekā 100 vietās Latvijā.

Filma veidota divu gadu garumā no 2015. gada septembra:  tobrīd, trīs gadus pirms Latvijas simtgades, mācības pirmajā klasē dažādos Latvijas novados sāka pieci bērni, un filma „Turpinājums“ izseko viņu gaitām visa pirmā skolas gada garumā.

Filmas varoņi ir pieci bērni dažādās Latvijas vietās. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki iebraukuši Latvijā pēc 1940. gada, bet Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki. Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā.

Filma „Turpinājums“ ir pirmā  daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu līdzi laikam.

Filmas radošajā komandā ietilpst arī operators Valdis Celmiņš, producenti Antra Gaile un Gints Grūbe, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons, montāžas režisore Andra Dorša, montāžas un scenārija konsultante Krista Burāne, varoņu izpēti veica Dace Dzenovska un Antra Gaile.  Filma tapusi studijā „Mistrus Media“.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti