Rīta Panorāma

Jāšanas sports kļūst arvien populārāks

Rīta Panorāma

Ielu mūzikas festivāls

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Latvijas animācijas un jauniešu filmas ceļo pa festivāliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izskanējušajā mūzikas festivālā "Positivus" ar filmu programmu bērniem un jauniešiem tika aizsākta gatavošanās Rīgas Starptautiskajam kinofestivālam.

Kā vēstīts iepriekš, sadarbojoties ar partnerfestivāliem "Just Film" Igaunijā un Kristiansandas jauniešu filmu festivālu Norvēģijā, festivālā "Positivus" bija skatāms latviešu, igauņu un somu kino jaunākajai paaudzei. Bet jau septembrī  latviešu filmu veidotāji dosies uz Kristiansandas festivālu Norvēģijā, bet novembrī uz "Just Film" Igaunijā, prezentējot arī mūsu pašu veikumu - Jāņa Norda "Mammu, es tevi mīlu", "Animācijas brigādes", Nila Skapāna un citas filmas.

"Šobrīd bērnu filmas sistemātiski piedāvā tikai kinoteātri, kur pārsvarā ir Holivudas produkti. Eiropas piedāvājums parādās periodiski. Rīgas Starptautiskajam kinofestivālam mēs piedāvāsim Eiropas kino - pirmskolas vecuma bērniem, skolēniem, tīņiem, jauniešiem. Piemēram, pirmsskolas vecuma bērniem tās ir bez dialogu animācijas, kas ir viegli saprotamas konkrētajai mērķauditorijai. Jauniešu filmu programmā ir uzsvars parādīt aktualitāti," norāda Kristīne Giluce.

Kā vēstīts, Rīgas Starptautiskais kinofestivāls notiks Rīgā no 2. līdz 12. decembrim, kopējam darbam saliedējot Latvijas vadošos kinofestivālus - "Lielo Kristapu", Rīgas Starptautisko filmu festivālu "2Annas", "Baltijas pērli", kā arī Latvijas Kinematogrāfistu savienību un Latvijas Kinoproducentu asociāciju.

"Ideja par festivālu radās pagājušā gada nogalē. Iedvesmas avots bija tas, ka Rīgā notiek Eiropas kinoakadēmijas balvas pasniegšana. Ar kolēģiem kopā sapratām, ka būtu ļoti žēl, ja Latvijas un Rīgas iedzīvotājiem nebūtu iespēja šīs filmas, kas ir nominētas, redzēt. Sasaucām kopā visus jau esošos dalībniekus, aicinājām apvienot spēkus un uztaisīt kopīgu pasākumu desmit dienu garumā, kur mēs varētu paradīt gan savas filmas, ko esam sadarījuši pa šiem gandrīz trīs gadiem, gan arī radīt iespēju skatītājiem redzēt balvām nominētās filmas. Festivāls būtībā stāv uz divām kājām. Viena ir publikas sadaļa - filmas skatītājiem, otra ir industrijas sadaļa, kas dod iespēju rasties jauniem projektiem, sadarbības modeļiem, kas rezultēsies filmā pēc diviem, trim gadiem," stāsta festivāla producente Aija Bērziņa.

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā tiks izrādītas vairāk nekā 120 filmu, notiks dažādas radošās darbnīcas, diskusijas, tikšanās ar filmu veidotājiem un aktieriem, kā arī plaša kino industrijas pasākumu sadaļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti