Kinoteātris «Splendid Palace»  jubilejas gadā sadarbosies ar mākslas augstskolu absolventiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot savu 95. jubileju, kinoteātris “Splendid Palace” šajā sezonā sagatavojis saviem skatītājiem vairākus pārsteigumus un jaunus projektus, tai skaitā jauniešu auditorijai paredzēto studentu diplomdarbu skati “Mākslas augstskolu diplomdarbu “Fest-s 2018!”, kurš norisināsies 11. un 12. septembrī no pulksten 18.00.

Iniciatīva, kurai atsaukušās visas nozīmīgākās Latvijas augstskolas, strādājošas ar audiovizuālu saturu, iecerēta kā nepārtraukti kino vakari, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar šī gada talantīgāko studentu bakalaura un maģistra darbiem, informēja kinoteātra pārstāvji. Festivāla labāko darbu izlasi veica mākslas augstskolu pedagogi.

Apmeklējot skates, būs iespēja gan satikties ar jaunajiem profesionāļiem, gan redzēt viņu darbus klātienē un novērtēt moderno pieeju izraudzītajām tēmām un mākslinieciskajiem risinājumiem. 

Šī būs iespēja redzēt vienkopus gan Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas studentu filmas, gan augstskolas RISEBA Audiovizuālo mediju nodaļas absolventu darbus. Tāpat tiks pārstāvēti vairāki Latvijas Mākslas akadēmijas darbi – vizuālās komunikācijas nodaļas animācijas projekti, kā arī scenogrāfijas nodaļas un modes mākslas nodaļas darbi, kuru prezentācijās izmantoti ne tikai maketi un modeļi, bet arī ekrāna iespējas. Programmu spilgtinās arī “The Tisch School of the Arts” 2018. gada režijas bakalaura diplomdarbs “Meierholda lidojums”, kuru veidojis jaunais latviešu režisors Matīss Kaža. 

Kinoteātra mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa stāsta: “Galvenais atlasīto darbu nosacījums bija ekrāns kā kino tēlu un spēles laukums un komunikācijas forma. Mērķis ir pēc iespējas plašāk parādīt ne tikai mūsdienu jauno tehnoloģiju iespējas, bet arī jauno autoru fantāzijas lidojumu un radošo domu, apzināti neaprobežojoties tikai ekrāna plaknē, bet izmantojot arī starpdisciplināru projektu iespējas.”

Kopā programma būs 6 stundas gara, sniedzot iespēju publikai izvēlēties – skatīties visu piedāvāto vai no plašā klāsta izvēlēties darbus, kas īpaši uzrunājuši. Katru filmu vai audiovizuālo darbu ievadīs neliela autora prezentācija. 

“Mākslas augstskolu diplomdarbu Fest-s 2018!” ir nozīmīga platforma, kas ļaus jaunajiem profesionāļiem iepazīstināt ar sevi un saviem darbiem, kā arī potenciālajiem darba devējiem radošajās industrijās “noskatīt” jaunos talantus. Tāpat šī būs lieliska iespēja studējošajiem un studēt gribošajiem kinematogrāfiski noskaņotajiem jauniešiem iepazīties ar jaunajiem autoriem un novērtēt viņu darbus. 

Ar šo pasākumu kinoteātris “Splendid Palace” aizsāk jaunatnes auditorijas kultūrizglītojošo projektu “Jauniešu kinoakadēmija”, piedāvājot kino notikumus un īpašas biļešu cenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti