Kultūras ziņas

"Sarkangalvīte un vilks" Leļļu teātrī

Kultūras ziņas

Pirmizrādi Latvijā piedzīvo spēlfilma "Ausma"

Kinofestivāls "Spektrs" – nedēļa, ko pavadīt kino

Kinofestivāls «Spektrs» - nedēļa ar nekomerciālu kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Divi kinomāni - kinoblogeri pirms trim gadiem izveidoja kinofestivālu "Spektrs", lai parādītu Latvijas kino skatītājiem izcilas filmas, kuras bieži vien aiziet garām Latvijas kinoteātriem, jo neesot gana "komerciālas".

Kinofestivālā "Spektrs" no pirmdienas, 23.novembra, nedēļas garumā uz lielā ekrāna "Forum Cinemas" būs sktāmas septiņas karstākās un gaidītākās rudens/ziemas sezonas filmas un kulta klasika.

"Balstoties uz pasākumiem ārpus festivāla, kas ir "Spektrs" un kinoblogeru pasākums, skatāmies uz jaunām filmām, kas ir interesantas kinoskatītājiem. Kinoskatītājiem patīk noskatīties filmas pirmajiem. Jaunas, populāras, holivudiskas - skaidrs, ka tiks atzīmētas, kad nāks "Oskari" un citas balvas," stāsta kinofestivāla "Spektrs" organizators Sergejs Timoņins. "Katra filma pārstāv labāko no žanra - vai tā ir ekskluzīva," piebilst festivāla rīkotājs Sergejs Musatovs.

Latvijas pirmizrādi tuvākajās dienās piedzīvos divas filmas - režisora Denija Boila stāsts par vienu no dižākajiem prātiem pasaulē - kompānijas "Apple" dibinātāju Stīvu Džobsu, kā arī režisora Stīvena Spīlberga "Spiegu tilts" - aizraujošs Aukstā kara spiegu trilleris.

"Mēs katru reizi jokojam, ka mums ir pilns spektrs, un sākam atlasīt filmas, beigās tā arī sanāk - šausmu filmas un drāmas, spiegu trilleri, piedzīvojumu kostīmdrāma. Tas nav speciāli, bet sanāk katru reizi," norāda Sergejs Timoņins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti