Herca Franka filma saņēmusi Krievijas prēmiju «Lauru zars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Herca Franka iesāktajai un Marijas Kravčenko pabeigtajai dokumentālajai filmai “Baiļu robeža” piešķirta Krievijas dokumentālo un televīzijas filmu nacionālā prēmija "Лавровая ветвь" (Lauru zars), liecina prēmijas mājas lapā publicētā informācija.

Iepriekš jau vēstīts, ka Herca Franka filma "Baiļu robeža" šogad kļuva par atklāšanas filmu vienlaikus divos starptautiskos kinofestivālos – Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) un Krievijas prestižākajā neatkarīgo dokumentālo filmu festivālā „Artdocfest”, kas pazīstams ar savu brīvdomību un atklāto vēršanos pret valsts oficiālo politiku.

Tāpat jau vēstīts, ka filma pretendēja uz „Lauru zara” prēmiju kategorijā "Labākā dokumentālā kinofilma vai kinolentē uzņemtā filma". Ar "Baiļu robežu" konkurēja Alekseja Pivovarova, Pāvela Kostomarova un Aleksandra Rastorgujeva filma "СРОК" un Mihaila Degtjara un Jūlijas Melamedas "Деген".

Hercs Franks sāka uzņemt filmu „Baiļu robeža” pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore Marija Kravčenko, kas filmu pēc Franka nāves pabeidza.

Filma uzņemta studijā "Ego Media", producents Guntis Trekteris un tā ir Latvijas – Krievijas – Izraēlas kopražojums. Krievijas kopproducents ir pazīstamais dokumentālists Vitālijs Manskis, kura projektiem Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis ir personīgi publiski atteicis finansējumu Manska atšķirīgās nostājas dēļ Ukrainas konflikta jautājumā. Filmu Latvijā atbalstīja Nacionālais kino centrs un Kultūrkapitāla fonds.

Festivāls „Artdocfest” noslēdzās 17. decembrī. Galveno balvu saņēma režisores Hannas Polakas dokumentālā filma „Something Better To Come” (Dānija). Filmā vēstīts par māti un meitu, kuras dzīvo Eiropas lielākajā izgāztuvē pie Maskavas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti