Herca Franka «Baiļu robežai» - Krievijas kinokritiķu balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Herca Franka iesāktā un Marijas Kravčenko pabeigtā dokumentālā filma “Baiļu robeža” 3. februārī saņēmusi Krievijas kinokritiķu balvu „Белый слон” (Baltais zilonis).

Kā bija paredzams, Krievijas kinokritiķu balvu pasniegšanas ceremonijā, iegūstot sešus „ziloņus”, triumfēja Andreja Zvjaginceva filma „Leviatāns”, kura ir arī starp ASV kinoakadēmijas „Oskara” pretendentiem ārzemju filmu kategorijā.

Krievijas kinokritiķi astoņās kategorijās izvirzītajam „Leviatānam” piešķīra labākās mākslas filmas titulu. Tāpat filma ieguva balvu labākā režisora, labākā scenārija un labākā otrā plāna lomas atveidotāja kategorijā, kā arī abās galveno lomu izpildītāju kategorijās.

Dokumentālo filmu kategorijā Krievijas Kinematogrāfistu savienības Kinokritiķu ģildes dibinātā balva tika arī Alekseja Pivovarova, Pāvela Kostomarova un Aleksandra Rastorgujeva filmai "Срок" (Termiņš).

Jau vēstīts, ka “Baiļu robežai” iepriekš piešķirta Krievijas dokumentālo un televīzijas filmu nacionālā prēmija "Лавровая ветвь" (Lauru zars). Tāpat „Baiļu robeža” pērn kļuva par atklāšanas filmu vienlaikus divos starptautiskos kinofestivālos – Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) un Krievijas prestižākajā neatkarīgo dokumentālo filmu festivālā „Artdocfest”.

Hercs Franks sāka uzņemt filmu „Baiļu robeža” pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore Marija Kravčenko, kas filmu pēc Franka nāves pabeidza. Filma uzņemta studijā "Ego Media", producents Guntis Trekteris un tā ir Latvijas – Krievijas – Izraēlas kopražojums. Krievijas kopproducents ir pazīstamais dokumentālists Vitālijs Manskis, kurš saņēma īpašu Krievijas kritiķu atzinību un diplomu par stingro pozīciju un neatkarību.

Jau vēstīts, ka Manska atšķirīgā nostāja Ukrainas konflikta jautājumā izraisīja Krievijas kultūras ministra Vladimira Medinska paziņojumu par atteikumu  turpmāk finansēt Manska projektus no Krievijas budžeta,.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti