Pirmizrādi piedzīvos režisora Reiņa Ūbeļa šausmu filma «Dragūni»

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nedēļā – 2. februārī – pirmizrādi piedzīvos režisora Reiņa Ūbeļa psiholoģiskā šausmu filma "Dragūni". Filma stāsta par jaunu pāri, kas nonāk veca meža ieskautā muižā un satiek noslēpumainos Dragūnu dzimtas pārstāvjus, informēja filmas pārstāvji.

"Lielajā Kristapā" režisora Reiņa Ūbeļa pilnmetrāžas filma "Dragūni" saņēmusi labākās debijas filmas nomināciju. Tā veidota psiholoģiskās šausmu filmas žanrā, kas Latvijas kinematogrāfijā ir sastopams reti.

Filmas notikumu centrā ir topošo vecāku Pāvela un Sabīnes nonākšana kādā veca meža ieskautā muižā, kurā saimnieko noslēpumainie Dragūnu dzimtas pārstāvji. Pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt no groteskā meža prom, abi attopas atpakaļ muižā brīdī, kad Sabīnei ir sākušās dzemdības.

Kā izsakās pats režisors:

"Šausmu un fantāziju žanra filmām ir milzīgs potenciāls atklāt cilvēka dabu. Kā ir teicis franču dzejnieks un režisors Žans Kokto – "vēsture ir patiesība, kas pārtop par meliem; mīts ir meli, kas kļūst par patiesību"."

Filmā jauno pāri spēlē aktieri Sergejs Brusovs un Elizabete Skrastiņa, bet Dragūnu dzimtas pārstāvjus attēlo Arnolds Osis un Dace Everss.

Pirmizrāde notiks 2. februārī pulksten 18.30 kinoteātrī "Splendid Palace".

Filmu veidojusi studija "Griffonmark" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti