Ukraiņu bērnus un ģimenes aicina uz bezmaksas kino seansiem kultūras namā «Atmoda»

Kultūras nams "Atmoda" sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienības projektu "Kino visiem un visur Latvijā" svētdien, 3. septembrī, no pulksten 12.30 aicina ukraiņu bērnus un ģimenes uz bezmaksas latviešu filmu seansiem kultūras nama "Atmoda" 2. stāvā Stabu ielā 10, Rīgā. Visas filmas tiks rādītas ar titriem ukraiņu valodā vai ir bez teksta, informēja organizatori.

Programma

Filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi"
Filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi"

Pulksten 12.3013.40: "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi"

(Režisors Edmunds Jansons, filmu studija "Atom Art", 2019, 70 min)

"Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" ir veidota pēc Luīzes Pastores grāmatas motīviem. Tas ir vasaras piedzīvojumu stāsts Rīgas priekšpilsētā Maskačkā. Jēkabam, zēnam no Rīgas centra, vasara būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē Maskačkā. Tas ir briesmīgi! Māsīca Mimmi ir diezgan neciešama, un onkulim, bijušajam jūrniekam Ērglim, vienkārši nav laika.

Filma "Jaunā suga"
Filma "Jaunā suga"

Pulksten 14.0014.50: leļļu animācijas studijas "Animācijas brigāde" filmu izlase

"Jāņtārpiņš" (Režisore Dace Rīdūze, 2002, 12 min);

Katram kārtīgam jāņtārpiņam astes galā spīd uguntiņa, bet jāņtārpiņam Otim ar šo lietu kaut kas nav īsti kārtībā. Viņš mēģina atrast sev draudzeni, taču gaismas trūkuma dēļ tas nav viegli. Visapkārt mutuļo kukaiņu straujā dzīve – visi gatavojas Jāņu nakts ballei. Arī Otis mēģina kaut ko darīt, lai varētu piedalīties šajā notikumā.

"Zīļuks" (Režisore Dace Rīdūze, 2010, 10 min);

Vai esat no ozolzīlēm gatavojuši dažādus zvēriņus un cilvēciņus? Šis ir stāsts par Zīļuku – ozolzīļu puiku un viņa raibajiem piedzīvojumiem Stiebru ciemā – tikšanos ar Biti, Zirnekļa kungu, Skudrām un citiem kukaiņiem.

"Cūkas laime" (Režisore Dace Rīdūze, 2009, 12 min);

Ir saulains rīts pie meža dīķa zvēru ciematā. Jauko meža idilli iztraucē neparasts troksnis – pēkšņi mežā iebrauc neredzēts auto. Savu atvaļinājumu no pilsētas laukos ieradusies pavadīt mājas cūku ģimene. Mežacūcēns ierauga skaisto sivēnmeitenīti, un viņā mostas romantiskas jūtas, bet mietpilsoniskie meitenes vecāki liek šķēršļus viņu draudzībai. Cūku ģimenes nelāgie ieradumi mudina zvērus viņus pārmācīt, vadību uzņemas aizvainotais Mežacūcēns.

"Jaunā suga" (Režisors Ēvalds Lācis, 2008, 10 min);

Entomologs atrod pļavā jaunu kukaiņu sugu, ko labprāt pievienotu savai kolekcijai. Tomēr kukaiņiem šajā sakarā ir citi plāni – viņi negrib kļūt par muzeja eksponātiem. Divas kukaiņu meitenītes atrod risinājumu, lai "gan vilks būtu paēdis, gan kaza dzīva" un mamma ar tēti izkļūtu no zinātnieka gūsta.

"Korrida" (Režisors Jānis Cimmermanis, 2012, 5 min).

Spānijas galvaspilsētas Madrides galvenajā arēnā noris buļļu cīņas. Tomēr šoreiz Toreadoram neveicas pārāk labi un viņam nākas glābties no Buļļa bēgot. Paglābies no saniknotā zvēra kokā, Toreadors izmanto mobilo telefonu, lai sauktu pēc palīdzības. Zvanu saņem "Avārijas brigādes" vīri. Tas ir viņu pirmais izsaukums darbam Eiropā. Sakāpuši savā jaunajā, dzeltenajā lidmašīnā, trīs brašie vīri nekavējoties dodas glābšanas misijā…

Filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"
Filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"

Pulksten 15.0017.35: "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"

(Režisors Varis Brasla, "Studija F.O.R.M.A.", 2017, 94 min)

Oskara (8) vecāki datora vietā dēlam "iemaina" vectēvu – lai izsargātu bērnu no tīmekļa bīstamās ietekmes. Oskara ciemošanās pie vectēva sākas bezcerīgi – vecais Kode (65) liek strādāt vīriešu darbus un nepērk kārotās botas. Tāds vectēvs mazdēlam nav vajadzīgs, un visi uzzina, ka aktīvais Atmodas cīnītājs Paulis Kode "miris"... Vīriešu samierinātājas lomu uzņemas vecāmāte Irma Kode (60), kura palikusi bez skolotājas darba, jo mazpilsētā bērni "beigušies" un deputāts, vecāsmātes bijušais skolnieks Modrītis (33), skolu veikli pārdevis.

Pasākuma atbalstītāji: filmu studijas "Atom Art", "F.O.R.M.A.", "Animācijas brigāde", LKS projekts "Kino visiem un visur Latvijā", Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti