Rīgā notiks ukraiņu īsfilmu festivāls

Piektdien, 25. augustā, kinoteātrī "K.Suns" Rīgā notiks ukraiņu īsfilmu festivāls "Smaidi, ukraini!", informēja organizatori.

Festivāls "Smaidi, ukraini!" tika izveidots Kijivā 2013. gadā. Tā mērķis bija iepazīstināt Ukrainas skatītājus ar mūsdienu režisoriem un parādīt visiem, ka ukraiņu filmas var būt profesionālas, smieklīgas, interesantas un viegli skatāmas. Šo ideju festivāls ir veiksmīgi izplatījis jau vairāk nekā 10 gadus.

Ārpus Kijivas filmas ir tikušas izrādītas gan citur Ukrainā, gan ārzemēs. "Smaidi, ukraini!" ir apceļojis kā Ukrainu, tā arī Poliju, Vāciju un Latviju.

Festivāls "Smaidi, ukraini!" otro gadu pēc kārtas norisinās Rīgā. Šī gada festivāls ir veltīts Ukrainas neatkarības dienas svinībām, un tā mērķis ir sniegt viesiem prieka un līksmes brīdi. "Šajā visiem grūtajā brīdī ir neizsakāmi svarīgi neiegrimt pilnīgā bezcerībā. Mūsu filmu maratons vēlas nodot pozitīvus vēstījumus, likt cilvēkiem smaidīt, uzlabot kopējo garastāvokli un darīt visu citu iespējamo, lai padarītu mūsu dzīves mazliet labākas un gaišākas," norādīja festivāla rīkotāji.

Ieeja filmu maratonā ir bezmaksas, un viesi pārtraukumos varēs baudīt bezmaksas uzkodas un našķus. Filmas tiks izrādītas ukraiņu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Vakara programmā iekļautas filmas "Mājsēdes ballīte" (režisors Аntons Artjomovs), "Uzticies profesionāļiem" un "Pirkstu vīrs" (režisors Іvans Šoha), "Ku-kū" (režisors Bohdans Vatsko), "Ražots Ķīnā" (režisors Oleksandrs Gizelja), "Pēdējais bruņinieks" un "Stūra veikaliņš" (režisors Oleksandrs Onufrijevs), "Ģimene uz mūžu" (režisore Oksana Garņika), "Divas līnijas" (režisore Aļona Kaporina).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti