Kultūras ziņas

Madonā norisinās Latviešu mūzikas svētki

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Padures muižā uzņem filmu "Pansija pilī"

REPORTĀŽA: Padures muižā uzņem filmu «Pansija pilī»

Pulcējot dažādu paaudžu aktierus, skatuves un ekrāna lielmeistarus, noslēgumam tuvojas daudzsēriju spēlfilmas "Pansija pilī" uzņemšana. Kino scenārijs tapis pēc pazīstamā Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma romāna motīviem, tomēr filmā sašaurināts gan notikumu laiks, gan telpa.

Padures muižā rit četrdesmitā daudzsēriju spēlfilmas "Pansija pilī" uzņemšanas diena.

Lai Anšlava Eglīša romāna kino versija būtu stilistiski dažādāka, to filmē vairāki režisori. Dāvim Sīmanim uzticēta noslēdzošā filmas sērija. 

"Pats romāns nav nemaz tik viegli ekranizējams, patiesībā ir ļoti daudz jāattīsta tādi paralēli stāsti, dažāda veida tēlu raksturi, kas romānā nekādā veidā neparādās," atzīst Sīmanis.

Romānā darbība risinās pagājušā gadsimta 20.–30.gados Anšlava Eglīša ģimenes īpašumā Inciema muižā, kas parādīsies filmas dokumentālajā sērijā. Un gan filma, gan grāmata stāsta par Eglīšu ģimenes centieniem atjaunot valsts piešķirtu īpašumu. Pašu Anšlavu Eglīti jaunībā ekrānā iemieso Rihards Zelezņevs.

"Šis laiks, ko es rādu, nav tas visiem zināmais rakstnieks, tas ir cilvēks, kurš ir tikko atbraucis no savas veseļošanās tūres, kurš pārsvarā sevi uzskata kā topošo gleznotāju. Tāpēc es ļoti daudz skicēju, ļoti daudzās ainās man ir blociņš ar piesietu zīmuli," stāsta aktieris.

Te piedalās ļoti daudzi mūsu ievērojami mākslinieki, gleznotāji, un dzejnieki," piebilst aktieris Gundars Āboliņš.

Grimētavā kopā ar Anšlava Eglīša atmiņu stāstu atrodams Kaspars Znotiņš, kurš pastāsta: "Ir viens teikums, kas man scenārijā nepatīk, kā ir uzrakstīts, es gribu režisoram piedāvāt kaut kādu citu variantu, un man ir jāatrod no Anšlava tekstiem kāds līdzvērtīgs teksts."

Šomēnes noslēgsies gan filmēšana Padures muižā, gan arī dokumentālās sērijas uzņemšana. Filma kinoteātros nonāks nākamā gada sākumā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti