«Kilograms kultūras» pārmaiņu priekšā – būs divas jaunas nominācijas, vairs nepasniegs balvu «Kultūrvieta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Balvu “Kilograms kultūras” šogad sagaida vairākas pārmaiņas – turpmāk vairs nepasniegs balvu nominācijā "Mana kultūrvieta", savukārt ieviestas divas jaunas nominācijas "Starts" un "Popkultūra".

19. februāra vakarā tiešraidē Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio pasniegtas Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā – "Kilograms kultūras 2021". Apbalvojumus saņēma aizvadītā gada spožākie kultūras notikumi deviņās nominācijās.

Kā ceremonijā atklāja žūrijas vadītāja Ieva Rozentāle, šī bija pēdējā reize, kad pasniedza balvu kategorijā “Mana kultūrvieta”. Rozentāle skaidroja: “Vairākus gadus šo balvu pasniedzot, redzam, ka spēcīgākās kultūrvietas atkārtojas. Kāds loks ir noiets, skatītāji jau vairākkārtīgi izteikušies. Varbūt pēc laika atkal varēsim kategoriju atjaunot, bet pašlaik esam izvēlējušies iet nedaudz citā virzienā un piedāvāt jaunas nominācijas.”

Lai bagātinātu saturu un apskatītu vēl plašāka spektra notikumus, žūrija lēmusi apbalvojumu papildināt ar jaunu kategoriju “Popkultūra”.

Kā skaidroja Rozentāle, “šī nominācija aptvertu pasākumus, kas neierakstās svarīgākajās Latvijas koncertzālēs. Dažādi populāri notikumi, kas cilvēkiem ļoti interesē, bet balvas nominācijās vispār neparādās. Piesaistījām vēl vienu žūrijas biedru – Kasparu Zaviļeiski –, kurš kā producents jau vairākus gadus strādā “Kultūrdevā” un šo jomu pārzina. Domāju, ka būs daudz pārsteigumu! Žūrijas uzdevums būs piedāvāt un pamatot savas izvēles, skatītāju – balsot.”

Gaidāma arī otra jauna nominācija – “Starts”.

Rozentāle atklāja: “Vēl ir ideja piedāvāt nomināciju, kas pievērsīs uzmanību spožām debijām dažādās kultūras jomās – tā varēs būt kāda rakstnieka pirmā grāmata vai brīnišķīgs jaunais aktieris, kurš pārliecinoši debitējis kino lomā. No klasiskās mākslas – mūzikas, teātra, literatūras, kino, vizuālās mākslas – neatteiksimies, tas ir pamatu pamats, bet jaunās nominācijas papildinās un ļaus jaukt kopā žanrus, iet laukā no klasiskajām kastītēm, kā arī pavisam savādāk paskatīties uz kultūrtelpu.”

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti