Kilograms kultūras

Koris "Ave Sol" – "Rīta un vakara dziesma"

Kilograms kultūras

Tiešraide! "Kilograms kultūras 2022". Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas apbalvošanas ceremonija

Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2021" apbalvošanas ceremonija

Paziņoti «Kilograms kultūras» laureāti! Gada notikums – brāļu Kokaru simtgades dziesmu vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

19. februāra vakarā tiešraidē Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio pasniegtas Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā – "Kilograms kultūras 2021". Apbalvojumus saņēma aizvadītā gada spožākie kultūras notikumi deviņās nominācijās.

ĪSUMĀ:

"Kilograms kultūras 2021" laureāti

Mūzika – Elīnas Garančas un Raimonda Paula koncerts "Ja tevis nebūtu..."

Kā pirmo ceremonijā apbalvoja kategorijas "Mūzika" uzvarētāju – lielāko skatītāju atbalstu fināla balsojumā bija ieguvuši operdīva Elīna Garanča un maestro Raimonds Pauls ar koncertu "Ja tevis nebūtu…", kas 2021. gada 24. jūlijā izskanēja Latvijas Nacionālajā teātrī. Raimonda Paula jubilejas koncertā, kuru pandēmijas ierobežojumu dēļ nācās pārcelt uz vasaru, maestro un Garanču pavadīja "Sinfonietta Rīga", diriģents Normunds Šnē un instrumentālā grupa Raimonda Macata vadībā.

Balvas saņēmēju paziņoja iepriekšējā gada balvas laureāte – ērģelniece Iveta Apkalna. Elīna Garanča ceremonijas skatītājus sveica attālinātā video sveicienā, bet klātienē balvu saņēma maestro Raimonds Pauls, uzsverot: "Liels paldies! It sevišķi manai partnerei Elīnai Garančai – ar viņu kopā strādāt bija ne tik viegli, bet rezultāts bija labs. Bija prieks būt kopā ar tādu dziedātāju. Ceru, ka Elīna tagad dzird.

Es saku maigus vārdus, ko parasti nedaru. Paldies, Elīna!"

""Ja tevis nebūtu…" Mēs nevarētu tā vienkārši izdomāt Raimondu Paulu, jo neviens nespētu izdomāt tūkstoti melodiju. Vairākas teātrim un kino rakstītās, pie tam izcilos kolēģu jaunaranžējumos, veidoja Maestro 85. jubilejas koncerta otro daļu, kamēr pirmajā Elīna Garanča dziedāja speciāli viņai komponētās dziesmas ar Belševicas un Vācieša vārdiem. Brīnumains jūlija vakars, lielu mākslinieku neaizmirstama satikšanās, ko eleganti pavadīja Paulam uzticamie instrumentālisti un "Sinfonietta Rīga"," par notikumu sacīja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Gunda Vaivode.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Mūzika" pretendēja arī 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres 30. gadadienai veltītais koncertstāsts "Mana uguns, kuries" un Rīgas Doma kora skolas jauktā kora, aktiera Kaspara Znotiņa un diriģenta Jurģa Cābuļa koncerts "Amao Omi".

Literatūra – Andra Kalnozola romāns "Kalendārs mani sauc"

"Kilograms kultūras" fināla balsojumā "Literatūras" kategorijā vislielāko lasītāju atbalstu izpelnījās un balvu saņēma izdevniecības "Orbīta" izdotais Andra Kalnozola debijas romāns "Kalendārs mani sauc".

Ceremonijā balvas laureātu atklāja rakstniece Inga Gaile. Balvu saņemt ieradās grāmatas redaktors Henriks Eliass Zēgners, kurš savā pateicības runā sacīja: "Esmu pārliecināts, ka Andra Kalnozola romāns "Kalendārs mani sauc" ir ģeniāls romāns. Iracionālā sajūta caurvijas visās grāmatas nodaļās. Liels paldies Ingai, Sašai un visiem pārējiem kolēģiem no izdevniecības "Orbīta". Paldies no sirds arī lasītājiem.

Novēlu visiem bieži domāt par to, kas ir svarīgi, un atcerēties to, ka mīlestība ir darbības vārds."

Žūrijas pārstāvis Toms Treibergs par romānu sacīja: "Andris Kalnozols ir pasaku meistars, bet viņa iztēles kodols patiesībā ir sāpīgs un daudzveidīgi interpretējams. Romāna "Kalendārs mani sauc" galvenais varonis Oskars ir Dullais Dauka pieauguša, jauna vīrieša veidolā. Viņa mamma, kaimiņiene un citi mazpilsētas iedzīvotāji veido sentimenta piepildītu kolāžu, kurā priekus caurstrāvo skumjas un pasaules uzbūves skaidrība mijas ar neparedzamības mistiku. Papildus Kalnozols ļoti jūtīgi reflektē par mīlestības nozīmi mūsu dzīvē, platonisko un trubadūrisko attieksmi pret savu jūtu objektu iezīmējot jaunā un mūsu literatūrā ilgi nepieredzētā kvalitātē."

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Literatūra" pretendēja arī Kristīnes Želves romāns "Grosvaldi" un Ingas Žoludes romāns "Vendenes lotospuķe".

Pārsteigums – Kristiana Brektes sienas gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei"

"Pārsteiguma" kategorijā vislielāko publikas atbalstu un zeltīto "Kilograma" statueti ieguva mākslinieks Kristians Brekte par savu sienas gleznojumu "Veltījums Džemmai Skulmei".

Laureātu ceremonijā paziņoja mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo, kuri šo balvu ieguva pērn. Saņemot balvu, Kristians Brekte sacīja: "Paldies mammai, paldies vecākiem, paldies "Mākslai vajag telpu".

Esiet drosmīgi un ļaujiet māksliniekiem, dzejniekiem, tiesnešiem, zobārstiem un citiem darīt savu darbu un nepirst dīvānā." 

Džemmai Skulmei veltītais murālis jeb sienas gleznojums uz Rīgas 40. vidusskolas sākumskolas ēkas pērn bija viena no kultūrtelpā skaļākajām un dažādos medijos apspriestākajām tēmām. "Fonda "Mākslai vajag telpu" paspārnē tapušais gleznojums izraisīja piparoti asas diskusijas un karojošu viedokļu sadursmi, pārsteidzot gan sabiedrību, gan, visticamāk, arī pašu mākslinieku. Nudien pārsteidzošā pasaulē dzīvojam – tas dod cerību nepārklāties ar rutīnas un garlaicības putekļiem," atzīmēja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Liene Jakovļeva.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Pārsteigums" pretendēja arī filozofijas žurnāls "Tvērums" un izdevums "Slēptā dzīve. Homoseksuāļa dienasgrāmata 1927–1949".

Mantojums – atjaunotais Ķemeru vēsturiskais parks

Balvas fināla balsojumā uzvarēja un "Mantojuma" balvu saņēma atjaunotais Ķemeru vēsturiskais parks, kas apmeklētājiem tika atvērts 2021. gada 13. augustā.

Ceremonijā laureātu paziņoja pērnā gada laureāta – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja – vadītāja Inese Baranovska, bet uz skatuves balvu saņemt kāpa Jūrmalas Kultūras komitejas priekšsēdētāja Rita Sproģe (Zaļo un Zemnieku savienība), kura uzsvēra: "Paldies visai manai komandai. Paldies par nomināciju. Paldies, ka esat novērtējuši visu jūrmalnieku un Jūrmalas domes darbu.

Visi zinām, kas ir kultūras mantojums – mēs to saņemam no pagātnes un atstājām nākamajām paaudzēm."

"Kilograms kultūras" žūrijas pārstāvis Orests Silabriedis par laureātu sacīja: "Ķemeri nepiedodami ilgus gadus stiga pelēcībā un aizmirstībā, un jau radās aizdomas, ka vairs nekad neatplauks, tomēr beidzot ir pienākušas ilgi gaidītās pārmaiņas, un nu mums ir atjaunots ūdenstornis, uzplaukusi rotonda un Mīlestības saliņa, jauni soli, jaunas takas un Jura Bajāra veidotā sēravota ķirzaciņa liekas pavisam apmierināta ar Ķemeru atdzimšanu."

Vairāk nekā 180 gadu senā parka pārbūve tika uzsākta 2019. gada oktobrī, un projekts izmaksājis 9,5 miljonus eiro. No tiem lielākā daļa ir Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, bijusi arī neliela valsts budžeta dotācija, taču pati pašvaldība ieguldījusi 3,5 miljonus eiro.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Mantojums" pretendēja arī Lilijas Dzenes rakstu izlase "Izmeklēti raksti" un izdevums "Mērijas Grīnbergas atmiņas un dienasgrāmatas. Mana pasaku zeme".

Kino – daudzsēriju mākslas filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene"

Balvas "Kino" kategorijā šogad uzvarēja daudzsēriju mākslas filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene". Studijā "Mistrus Media" tapusī filma stāsta par "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par Latvijas vēstures leģendu.

Balvas ieguvēju ceremonijā atklāja pērnā gada laureāts, režisors Viesturs Kairišs, un to saņemt ieradās filmas producents Gints Grūbe, kurš uz skatuves sacīja: "Paldies skatītājiem. Paldies balsotājiem, žūrijai, sabiedriskajiem medijiem, kā arī lieliskajam kolektīvam vairāk nekā 500 cilvēku apmērā.

Par pašu stāstu – paldies spēcīgām sievietēm Latvijas vēsturē un mūsdienās, paldies vīriešiem, kas viņas atbalsta."

"Emīlija. Latvijas preses karaliene" sastāv no sešām spēlfilmas sērijām, kuru režisori ir Kristīne Želve, Andis Mizišs un Dāvis Sīmanis, kā arī vienas dokumentālās sērijas, ko režisējis visa seriāla producents un ieceres autors Gints Grūbe. Katra sērija atspoguļo kādu zīmīgu Emīlijas Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes, – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados un beigu beigās pašas darbinieku nodevību.

"Producenti, režisori, mākslinieki, aktieru ansamblis pierādīja, ka šāda veida darbs ir iespējams, gan runājot par darba grafiku, gan māksliniecisko risinājumu. Operatora Andreja Rudzāta benefice pāri visam un aktrises Gunas Zariņas "dziļās" pārvērtības. Viņi pierādīja, ka daudzsēriju filmas priekšrocība ir strādāt ar vēstures faktiem, tos interpretēt (brīžiem pat pārāk brīvdomīgi) un to ir iespējams skatīties arī uz lielā ekrāna," komentēja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Daira Āboliņa.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Kino" pretendēja arī dokumentālā filma "Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls" un spēlfilma "Tizlenes".

Kultūrvieta – Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Kategorijā "Mana kultūrvieta" ikvienam visa aizvadītā gada garumā bija iespēja izvirzīt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu. Balvas finālā publikas balsojumam tika nodotas visas 2021. gadā pieteiktās kultūrvietas – kopskaitā 36. "Kilograms kultūras" balva šogad aizceļos uz Daugavpili, jo lielāko balsu skaitu ieguva Marka Rotko mākslas centrs.

Balvas laureātu paziņoja pērnā gada uzvarētāja ­– Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne, bet balvu saņemt uz skatuves kāpa Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra direktors Māris Čačka, kurš savā runā atzīmēja: "Jau otro reizi pēc kārtas kultūrvieta ir Latgalē! Paldies kolēģiem – viņi kopā ar mani rada saturu, paldies Daugavpilij, paldies visiem sabiedrības locekļiem – kultūrvietu baudītājiem.

Kultūrvietas ir tās, kas mums liek domāt, liek pieķerties un sākt radīt un darīt."

Izvirzot Rotko mākslas centru balsojumam, kā pamatojums tika uzsvērts: "Šogad tieši Rotko centrs aktīvi iestājās par muzeju, galeriju un citu kultūrtelpu pieejamību drošai apmeklēšanai. Laikā, kad lielveikali bija vaļā un cilvēki drūzmējās pie mandarīnu stendiem un kases zonā, muzeji, galerijas un mākslas telpas palika tukšas. Šajā periodā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs uzsāka akciju "Māksla skatlogā", kas pievērsa uzmanību nepieciešamībai pēc tiešas un nepastarpinātas mākslas pieredzes. Laikā, kad jau bija novērojamas būtiskas izmaiņas sabiedrības mentālajā veselībā, pieauga spriedze un potenciālie vardarbības draudi, Rotko centrs īsteno akciju "Izlādes-uzlādes siena". Un citas akcijas."

Vizuālā māksla – Aivara Vilipsona cilnis "Šeit dzīvo Čaks"

"Kilograms kultūras" fināla balsojumā kategorijā "Vizuālā māksla" lielāko publikas atbalstu ieguva mākslinieka Aivara Vilipsona veidotais piemiņas cilnis Aleksandram Čakam "Šeit dzīvo Čaks", ko 14. oktobrī atklāja pie nama Lāčplēša ielā 48.

Namā Lāčplēša ielā 48 Aleksandrs Čaks ar ģimeni dzīvoja no 1937. līdz 1950. gadam, tā ir arī dzejnieka pēdējā dzīves vieta. Jau vairāk nekā divdesmit gadus ēkā darbojas Aleksandra Čaka muzejs.

Balvas laureātu ceremonijā atklāja mākslinieču duets Skuja Braden. Saņemot balvu, mākslinieks Aivars Vilipsons sacīja: "Paldies visiem, kas balsoja.

Tēlniecība – tas ir kolektīvs darbs.

Paldies idejas iniciatorei Čaka muzeja direktorei Antrai Mednei, Borisa un Ināras Teterevu fondam, tēlniekiem, bez kuriem es netiktu galā, – Ivaram Miķelsonam, Kārlim Alainim. Paldies, jauki."

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Vizuālā māksla" pretendēja arī Kirila Panteļejeva personālizstāde "5 istabas". Šogad "Vizuālās mākslas" kategorijā ierasto trīs finālistu vietā bija tikai divi tādēļ, ka pavasara balsojumā balvas žūrija lēma neatvērt vizuālās mākslas kategoriju, jo tā brīža Covid-19 ierobežojumu dēļ ilgstoši nevarēja notikt klātienes izstādes.

Teātris – izrāde "Smiļģis"

"Kilograms kultūras" finālā kategorijā "Teātris" uzvarēja Dailes teātra simtgades svinību centrālais notikums – Māras Zālītes lugas "Smiļģis" iestudējums Viestura Kairiša režijā.

Balvas saņēmēju ceremonijā atklāja pērnā gada laureāts, režisors Elmārs Seņkovs. "Paldies! Ir ārkārtīgi liels gods saņemt šo balvu," uzsvēra Viesturs Kairišs. "Paldies autorei Mārai Zālītei.

Mēs ļoti bieži nepamanām, ar kāda līmeņa laikabiedriem mums ir tā laime kopā dzīvot.

Māra Zālīte izaicināja sevi, laiku un kultūru – tas ir nenovērtējami. Paldies Dailes teātrim."

"Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Henrieta Verhoustinska par izrādi sacīja: "Dailes teātra milzīgo, tukšo telpu ar scenogrāfes Ievas Jurjānes medus šūnām līdzīgo, izjaucamo un dažādi saliekamo konstrukciju ar videoprojekciju ekrāniem gar sāniem piepilda sešgalvu Smiļģis. Režisors Viesturs Kairišs mantojis sava leģendārā priekšteča "volūmenu" un atklāj teātra radīšanas noslēpumainās saknes."

Māras Zālītes luga sākas ar Dailes teātra ieceres dzimšanu viena ģēnija prātā, kam seko teātra dibināšana, fenomenāli panākumi, spēja izdzīvot cauri visiem laikiem un izcilas dzīves traģisks fināls. Izrādes radošajā komandā kopā ar režisoru Viesturu Kairišu strādāja scenogrāfe Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfe Jana Jacuka, video mākslinieks Ivars Ozoliņš, mūzikas režisors Juris Vaivods. Lomās: Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Kaspars Dumburs, Kārlis Arnolds Avots, Toms Veličko, Kristīne Nevarauska vai Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Rēzija Kalniņa, Dārta Daneviča, Ieva Segliņa, Lidija Pupure.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Teātris" pretendēja arī "Dirty Deal Teatro" klausāmizrāde "Noklausies" un Latvijas Nacionālā teātra izrāde "Ferdinands un Luīze".

Notikums – Imanta un Gido Kokaru simtgadei veltītais svētku dziesmu vakars "BrāliBrāli"

Vakara noslēdzošo balvu un "Gada notikuma" titulu ieguva kormūzikas dižgaru Imanta un Gido Kokaru simtgadei veltītais svētku dziesmu vakars "BrāliBrāli", kas 2021. gada 14. augustā notika Mežaparka Lielajā estrādē.

Dziesmu vakars "BrāliBrāli" aizsāka brāļu Kokaru simtgades svinības, bet vienlaikus tas arī pirmo reizi atklāja un ieskandināja atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi, tādēļ jo īpaši zīmīgi, ka balvas laureātu "Kilograms kultūras" ceremonijā nosauca pērnā gada laureāts – Mežaparka estrādes arhitekts Austris Mailītis.

"Šis ir tāds brīdis, kad man laikam būtu vieglāk diriģēt nekā runāt. Paldies katram Latvijas dziedātājam un katram kordiriģentam par to, ko mēs darām,"

saņemot balvu, sacīja dziesmu vakara mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

"Šis koncerts pierāda, ka, neraugoties uz pandēmijas ietekmi, latviešu kordziesma ir dzīva un būtiska mūsu kultūras daļa, tās nozīme tagad pieaug vēl vairāk. Pēc ilgāka laika pirmo reizi Mežaparka atjaunotās estrādes arhitektūras harmonijā skanēja kopkoris un atkal iemirdzējās "Gaismas pils", kas ļāva sajust un apzināties mūsu nākotnes svētkus šajā estrādē, ko vēl tikai gaidām," par notikumu sacīja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle.

Gandrīz divu stundu ilgajā dziesmu vakarā izskanēja brāļu Kokaru iemīļotas kordziesmas, ko septiņpadsmit virsdiriģentu vadībā izpildīja Rīgas kamerkoris "Ave Sol" un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā. Savos skaņdarbos piedalījās arī komponisti Mārtiņš Brauns, Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš un Raimonds Tiguls. Vakaru caurvija dižgaru "spārnotie" teicieni un stāsti no viņu dzīvēm. To vadīja kādreizējā Rīgas kamerkora "Ave Sol" dziedātāja, muzikoloģe Liene Jakovļeva un muzikologs, Latvijas Radio "Klasika" programmu vadītājs Orests Silabriedis. Koncerta radošajā grupā bija tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Notikums" pretendēja arī Latvijas Radio 3 "Klasika" 25. jubilejas koncerts un Andra Nelsona un Baireitas festivāla orķestra koncerti festivālā "Rīga Jūrmala".

“Kilograms kultūras” mainīsies

Balvu “Kilograms kultūras” šogad sagaida vairākas pārmaiņas.

Šī bija pēdējā reize, kad pasniedza balvu kategorijā “Mana kultūrvieta”.

Žūrijas vadītāja Ieva Rozentāle skaidroja: “Vairākus gadus šo balvu pasniedzot, redzam, ka spēcīgākās kultūrvietas atkārtojas. Kāds loks ir noiets, skatītāji jau vairākkārtīgi izteikušies. Varbūt pēc laika atkal varēsim kategoriju atjaunot, bet pašlaik esam izvēlējušies iet nedaudz citā virzienā un piedāvāt jaunas nominācijas.”

Lai bagātinātu saturu un apskatītu vēl plašāka spektra notikumus, žūrija lēmusi apbalvojumu papildināt ar jaunu kategoriju “Popkultūra”.

Kā skaidroja Rozentāle, “šī nominācija aptvertu pasākumus, kas neierakstās svarīgākajās Latvijas koncertzālēs. Dažādi populāri notikumi, kas cilvēkiem ļoti interesē, bet balvas nominācijās vispār neparādās. Piesaistījām vēl vienu žūrijas biedru – Kasparu Zaviļeiski –, kurš kā producents jau vairākus gadus strādā “Kultūrdevā” un šo jomu pārzina. Domāju, ka būs daudz pārsteigumu! Žūrijas uzdevums būs piedāvāt un pamatot savas izvēles, skatītāju – balsot.”

Gaidāma arī otra jauna nominācija – “Starts”.

Rozentāle atklāja: “Vēl ir ideja piedāvāt nomināciju, kas pievērsīs uzmanību spožām debijām dažādās kultūras jomās – tā varēs būt kāda rakstnieka pirmā grāmata vai brīnišķīgs jaunais aktieris, kurš pārliecinoši debitējis kino lomā. No klasiskās mākslas – mūzikas, teātra, literatūras, kino, vizuālās mākslas – neatteiksimies, tas ir pamatu pamats, bet jaunās nominācijas papildinās un ļaus jaukt kopā žanrus, iet laukā no klasiskajām kastītēm, kā arī pavisam savādāk paskatīties uz kultūrtelpu.”

"Kilograms kultūras 2021" ceremoniju vadīja raidījuma "Kultūrdeva" kultūrreportieris Marģers Majors, kā arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas kultūras žurnālisti un raidījumu vadītāji: Daira Āboliņa, Lilita Eglīte, Jānis Holšteins-Upmanis, Henrieta Verhoustinska, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva, Orests Silabriedis, Edgars Raginskis un Toms Treibergs.

Ceremonijā izskanēja arī muzikāli priekšnesumi – ar interaktīvu audiovizuālu performanci uzstājās latviešu mūziķis un producents Rick Feds, skatītājus un klausītājus priecēja vijolnieks Daniils Bulajevs un Andrejs Jegorovs, Klinta Kluce, Maksims Skibickis, kā arī koris "Ave Sol" (diriģents Andris Veismanis, pianists – komponists Raimonds Tiguls), Viktorija Pakalniece un Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Millers, Jānis Šipkēvics un "Sinfonietta Rīga" mūziķi.

Tiešraides ceremonija arī šogad notika bez aicinātajiem viesiem, laureātu apbalvošana un muzikālie priekšnesumi noritēja, ievērojot epidemioloģisko drošību.

Balvas "Kilograms kultūras 2021" žūrijā ir LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

"Kilograms kultūras 2021" laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes Atbalsta fonds.

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti