Kultūras ziņas

Atjaunots uzvedums "Suitu kāzas"

Kultūras ziņas

Latvijas Televīzija gatavojas Dziesmu svētkiem

Iesaki savu kultūrvietu balvai "Kg kultūras"

Iesaki savu kultūrvietu balvai «Kilograms kultūras»!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

25.jūnijā tika paziņoti pirmie “Kilograms kultūras 2018” finālisti, jo noslēdzies pirmā pusgada balsojums par sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras 2018” pretendentiem. Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un internetportāls LSM.lv atklāj vēl vienu jaunu kategoriju, kuras nominantu izvirzīšanā aicināts iesaistīties ikviens.

“Tā ideja ir tāda, ka mēs mēģinām saprast, kas ir visinteresantākie notikumi Latvijas kultūrā, kur ir visvairāk vērts paviesoties un būt,” jaunās kategorijas ideju raksturo LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. “Dažkārt rodas sajūta, ka mēs varbūt kaut ko palaižam garām un ka palaižam garām tieši neparastus notikumus, kuri nenotiek centrālajās koncertzālēs vai izstāžu zālēs.

Un tad tieši skatītājs, klausītājs ir tie cilvēki, kuri var ieteikt šīs vietas, kur viņi reāli dodas un gūst šo kultūras baudījuma prieku.

Tās ir vietas Latvijā, kas var būt pavisam tālu no Rīgas un nemaz nelīdzinās lielām koncertzālēm, tās var būt mazas bibliotēku zālītes, mazi kinoteātri, varbūt kāda jauka kafejnīca, kurā uzstājas mīļotais ģitārists kādā pilsētiņā.”

Latvijas Radio 3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode dalās savā pieredzē par kultūrvietu: “Par kultūrvietu var domāt divējādi. Tā ir vieta, kur mēs ejam visbiežāk. Domājot, piemēram par sevi, tas ir visapkārt Doma laukumam, kur ir Radio studija, kur ir Lielā ģilde, kamēr nav jaunā koncertzāle, kur koncerti notiek visbiežāk. Tā ir opera. Šad tad aizeju līdz Kaņepes Kultūras centram, kas arī ir mana kultūrvieta, jo tās ir manas kādreizējās kopmītnes un tagad brīnišķīga koncertu un kultūras vieta. Bet mēs par kultūrvietu varam domāt arī sezonāli, gadījuma rakstura pēc – kas ir radījis ļoti spilgtu iespaidu, un šāda kultūrvieta var būt gan pļavā vai kaltē, vai uz ezera, vai jebkur, kur tu esi kaut ko skaistu, kulturālu piedzīvojis.

Es domāju, ka tādu vietu - īpaši ne pilsētās, bet Latvijas laukos un mazos ciemos un pilsētās - ir ļoti daudz, par kurām mēs noteikti nezinām, un tas būs visinteresantākais – par tām uzzināt.”

“Daudzi no mums lieto sociālos tīklus un mēdz iečekoties dažādās vietās, kuras mums patīk, ievietot bildes un atstāt kādu atsauksmi,” stāsta LTV raidījuma “Kultūršoks” žurnāliste Henriete Verhoustinska. “Un tad, lūk, tagad ir iespēja, esot savā vietā, savā kultūrvietā, kas ir īpaši mīļa un ar kaut ko iepatikusies, brīdī, kad esat šādā vietā, kuru gribat atzīmēt kā savu kultūrvietu, atveriet jebkurā savā ierīcē LSM.lv mājas lapā “Kilograms kultūras” sadaļu, un tur būs iespēja aizpildīt nelielu anketu, kurā jānosauc šī kultūrvieta, jāuzraksta viens teikums, kāpēc tā ir jūsu kultūrvieta un var pievienot pat bildi vai video. Gada beigās, kad savāksies daudz tādu atsauksmju, tiks izkristalizēta visu kultūrvietu kultūrvieta.”

Latvijas televīzija, Latvijas Radio un portāls LSM.lv aicina aizpildīt pieteikuma ankektu un pievienot foto vai video no iecienītākās kultūrvietas līdz pat šā gada decembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti