Henrietas Verhoustinskas kultūras ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV redaktore, teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska šonedēļ iesaka gan gremdēties retro noskaņās (konstatējot, ka retro mēdz būt drosmīgāks un izaicinošāks par mūsdienu mākslu), gan klausīties laikmetīgo mūziku un no sirds izklaidēties Dimā dēku stāstā, pārceltā dejas valodā.

Trīs musketieri baletā

Man ļoti patīk balets, iespēja vērot, kā cilvēka ķermeņa pārsteidzošās iespējas kļūst par mākslu.

Aleksandra Dimā romāns ar tā dueļiem un galma dejām šķiet baletam ļoti piemērots.  

Latvijas Nacionālā baleta sezonas pirmais jauniestudējums – komponista Jana Kučeras un horeogrāfa, scenogrāfa Pola Čalmera balets “Trīs musketieri”.  Pēc Morāvijas-Silēzijas Nacionālā teātra pasūtījuma tapušā iestudējuma pasaules pirmizrāde notika pērn Ostravā. Galvenajās lomās – jaunie un jaudīgie LNOB mākslinieki - Kārlis Cīrulis, Aleksandrs Osadčijs, Germans Ševčenko, Arturs Sokolovs, Annija Kopštāle, Ieva Rācene, Alise Prudāne u.c.

Ņujorkas zvaigznes Lielajā dzintarā

27. oktobrī Liepājas koncertzāle „Lielais dzintars” svinēs savu trešo jubileju ar izcila un tradīcijām bagāta ansambļa “Bang on a Can All-Stars” koncertu. Ansamblis nāk no Ņujorkas un ir viens no ietekmīgākajiem laikmetīgās mūzikas vēstnešiem pasaulē.

Menuets dodas spēlēties

Četri balti krekli izgludināti, un alvas zaldātiņi gatavi spēlēties. Grupa “Menuets” dodas 50. jubilejas koncertu tūrē, to sākot sestdien, 27. oktobrī, Rēzeknes koncertzālē „Gors”. Jubilejas koncertprogrammā 2018. gada rudenī skanēs gan visu laiku skaistākās un populārākās “Menueta” dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš, gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.
 

Retro drosmīgās provokācijas

Turpinās kinofestivāls ''RigaIFF'', un līdzās daudzām jaunu filmu izvēlēm

manu skatienu piesaistīja divu ļoti atšķirīgu un ļoti spilgtu režisoru darbi kinokritiķes Ditas Rietumas kūrētajā retrospektīvajā programmā "Popcorn Venus" (tajā piecas filmas, ko režisējušas sievietes).

25.oktobrī skatāma Anjēzes Vardas "Laime" (1965) – provokatīvs darbs par uzticību ģimenē, bet 27.oktobrī Lilianas Kavani "Nakts portjē" – izaicinošākais un smagākais režisores darbs par sadomazohistiskajām koncentrācijas nometnes bijušās ieslodzītās un viņas uzrauga attiecībām mūža garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti